Societat 12/07/2016

61 anys de presó per al violador del WhatsApp

Va abusar i agredir cinc adolescents i dues dones adultes i ho va intentar amb tres noies més

Enric Borràs
4 min
La nova funció de WhatsApp / Pere Tordera

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha ratificat una condemna de 61 anys de presó contra Claudio Tórrez Ávalos, que va abusar sexualment o violar cinc adolescents d'entre 14 i 17 anys i dues dones adultes, va induir una noia de 16 anys a la prostitució i ho va intentar amb tres dones d'entre 13 i 15 anys. En la majoria de casos hi contactava a través de WhatsApp i les enganyava per quedar-hi fent-se passar per una altra persona. La qüestió era quedar-se sol amb elles i convèncer-les per mantenir-hi relacions sexuals o obligar-les a la força.

Amb dues noies de 15 anys, per exemple, s'hi va posar en contacte fa tres anys per Facebook i WhatsApp fent-se passar per una dona. Els deia que els aconseguiria el contacte amb un fotògraf d'una agència de models que els podria trobar feina i, quan hi van quedar, a la zona dels barris de Porta i Turó de la Peira de Barcelona, s'hi va presentar ell mateix. A totes dues les va enganyar per dur-les en un pis i allà en va abusar sexualment, despullant-les i magrejant-les per tot arreu mentre s'hi resistien.

Tórrez, condemnat pels delictes d'abusos sexuals, inducció a la prostitució de menors i agressió sexual, va actuar de la mateixa manera amb una noia de 14 anys, a qui va convèncer, també amb l'aplicació de missatgeria instantània, per acompanyar-la en un pis. Només la va deixar marxar quan va sentir un soroll a l'altra banda de la porta que el va espantar.

El condemnat també va enganyar una noia de 16 anys que buscava feina de cangur en un portal d'anuncis classificats. Ell, tornant-se a fer passar per una dona que feia d'alcavota, li va proposar per WhatsApp "d'acompanyar homes" sense que hi hagués d'haver sexe si no ho volia. La va convèncer per a una cita i, al final, per mantenir-hi relacions sexuals fins a dues vegades, però no li va pagar mai res.

L'agressor sexual va intentar la mateixa estratègia de proposar cites amb homes com si fos una alcavota amb dues nenes de 13 anys i amb una altra de 15. Els oferia entre 300 i 450 euros per "acompanyar homes" o mantenir-hi relacions sexuals, però no se'n va sortir. Dues s'hi van negar i una altra s'hi va presentar amb una amiga i va marxar. Amb una noia de 17, en canvi, se'n va mig sortir: se la va endur en un pis i la va magrejar fins que la va deixar marxar.

A una dona de 25 anys que, a través d'un anunci a internet, buscava feina netejant pisos la va citar en un pis i allà la va empènyer al damunt del llit i la va començar a besar i a despullar; ella, però, s'hi va resistir i al final la va deixar anar. Pocs dies després la va tornar a trucar, demanant-li perdó, i ella va accedir a veure'l. Un cop al pis la va agafar pel coll "prement amb força encara que sense causar-li cap lesió", li va treure la roba, la va forçar a fer-li una fel·lació i a mantenir-hi relacions sexuals. Li va donar 20 euros. A causa d'això té estrès posttraumàtic.

Vigilant de fira

Abans d'aquests contactes a través de WhatsApp i Facebook l'home ja havia agredit una menor de 18 anys. El 2012, en una fira de Blanes on treballava de vigilant, va abusar d'una nena de 14 anys a qui de tant en tant regalava fitxes per les atraccions. Un matinada que ella es va quedar sola a la fira –les seves amigues havien marxat i ella no ho volia fer perquè els seus pares eren en procés de separació–, li va dir que l'acompanyés a la part de darrere d'una atracció i allà la va immobilitzar i la va magrejar per tot arreu fins que la va deixar marxar. Abans de deixar-la estar en va aconseguir el telèfon.

Al cap d'una temporada li va enviar un WhatsApp per oferir-li 150 euros si quedava amb ell a Barcelona. L'adolescent de 14 anys el va acompanyar a casa i allà la va tornar a immobilitzar. Aquesta vegada la va despullar i finalment la va violar. Després li va donar 75 euros dient-li que "la pròxima vegada" li donaria l'altra meitat. A causa de l'agressió la noia va patir una hemorràgia i l'endemà va anar al metge, on va explicar que el dia abans havia begut i no recordava res.

Tot i això l'adolescent va tornar a quedar amb l'home, que li va oferir 300 euros, la va enganyar per anar a una caravana i allà la va tornar a violar. A causa de totes aquestes agressions la noia va necessitar tres mesos d'atenció psicològica "però no va explicar el que havia passat ni al psicòleg", i va intentar suïcidar-se tres vegades ingerint medicaments "i altres substàncies". Segons la sentència, "el seu comportament i les seves relacions continuen condicionades pels fets viscuts".

Mentre treballava a la fira, una nit que eren a Santa Perpètua de Mogoda, Tórrez també va entrar a la part del darrere d'una atracció on dormia una companya de feina –major d'edat–, s'hi va llançar a sobre i la va intentar forçar sense sortir-se'n. Ella el va colpejar amb un tros de fusta i se'n va deslliurar, però ell, abans de marxar, va dir-li que si ho explicava a algú li faria el mateix a la seva filla. Una altra nit, quan eren a Cornellà, ho va tornar a intentar. Li va lligar les mans amb unes brides, la va violar i la va tornar a amenaçar amb forçar la seva filla si ho explicava. Des de llavors, a causa de tot plegat, la víctima té una depressió crònica.

stats