Ada Colau és la cinquena persona més influent d'Europa segons 'Politico'

El mitjà d'informació política dels Estats Units la situa en una llista de 28 persones que encapçala l'alcalde de Londres, Sadiq Khan

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, forma part de les 28 persones més influents d'Europa segons ' Politico', un mitjà d'informació política dels Estats Units. La web situa l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, a la primera posició de la llista i Colau a la cinquena. A la llista també hi figura el president turc Recep Tayyip Erdogan, l'expresident polonès Jaroslaw Kaczynski i la representant d'Afers Exteriors de la Unió Europea Federica Mogherini.

En la web es descriu l'alcaldessa de Barcelona com una "líder popular, oberta i independent". Pel que fa a les raons perquè Colau està entre les 28 persones més influents d'Europa, el mitjà explica que ha passat de ser " una activista antidesnonaments" que no s'ha caracteritzat precisament per "mantenir la boca tancada" a ser la primera alcaldessa de la capital catalana amb 42 anys.

'Politico' explica la trajectòria que ha dut Colau a l'Ajuntament i detalla algunes de les seves principals accions com ara "les multes als bancs per tenir pisos buits, el compromís de posar ordre a la gran afluència de turistes a la ciutat i la capacitat de fer enfurismar els monàrquics quan va eliminar el bust del rei de l'Ajuntament".

Per això el mitjà assegura que "és probable que la seva influència no faci sinó créixer", perquè "la seva figura ha emergit com a líder no oficial de la coalició d'esquerres que va guanyar les eleccions generals d'aquest 2016 a Catalunya".

Tot i això, la web també posa en dubte que Colau pugui aguantar molt de temps més la seva postura " inconcreta" sobre un dels temes més candents de l'actualitat catalana: independència sí o no.

A la consulta del 2014 l'alcaldessa va assegurar haver emès "un vot favorable a la independència" com un vot de protesta a "les polítiques recentralitzadores, repressives, autoritàries i reaccionàries del govern de Mariano Rajoy". El seu escenari ideal, però, és "una república catalana dins d'una Espanya confederal". En el clima polític català actual, el mitjà assegura que la seva posició " serà difícil de mantenir".

L'alcaldessa de Barcelona també contesta un petit qüestionari en què assegura que Hannah Arendt és el seu filòsof preferit, pels "seus coneixements sobre els orígens del totalitarisme". Segons Colau, "Europa ha de reflexionar sobre aquest tema". L'alcaldessa de París, d'origen espanyol, Anne Hidalgo, és la seva representant política "més inspiradora" per les seves "actituds europees i municipalistes".

Per a Colau, l'error més gran de les esquerres europees és " abraçar les polítiques de la dreta, la burocratització i la manca de comprensió del món modern". De Barcelona, l'alcaldessa revela que el seu racó preferit és la plaça de Sant Felip Neri, al barri gòtic.