El Banc Expropiat ocupa un nou espai a Gràcia

El col·lectiu explica que van entrar al nou local divendres i que ho fan públic ara perquè no els puguin desallotjar per la via exprés

Els membres de l'autodenominat Banc Expropiat han ocupat un nou espai al barri de Gràcia provisionalment, segons ha explicat el col·lectiu a través de les xarxes socials. Els Mossos d'Esquadra van desallotjar-los de l'antiga oficina de Catalunya Caixa que ocupaven a la Travessera de Gràcia a finals de maig, entre aldarulls.

El col·lectiu ha explicat que faran pública la ubicació del nou espai ocupat demà al vespre. Asseguren que hi van entrar divendres passat i que no ho han fet públic fins ara per evitar que la policia els pugui desallotjar per la via exprés, argumentant que no han passat 72 hores.

D'aquesta manera, segons els membres del Banc Expropiat, "caldrà obrir un procés legal que, per la burocràcia que implica, obligui que passi tot el mes d’agost i així evitar que tingui lloc cap conflicte durant aquests dies", que coincideixen amb la festa major de Gràcia. "Com qualsevol veïna del barri volem passar-ho bé a les festes, que també són nostres", asseguren.

L'objectiu, tornar al Banc

Segons el col·lectiu, el nou espai no servirà per "continuar el projecte", perquè no té la mida necessària per poder-hi desenvolupar les seves activitats, sinó que es tracta d'un punt de reunió i on guardar el material.

"Nosaltres encara tenim la viva convicció de tornar a l’espai on érem. Tornar al local desallotjat del Banc Expropiat no ha d’entendre’s simplement com la pugna per un espai físic, sinó que en la lluita contra l’especulació a Gràcia ha de ser una prioritat impedir que Manuel Bravo Solano es quedi amb aquest local", asseguren en el comunicat.