IMMIGRACIÓ
Societat 16/09/2013

Desapareixen 12 immigrants d'una pastera a l'estret de Gibraltar

Els desapareguts viatjaven en una embarcació localitzada a la costa de Ceuta de la qual van ser rescatades 30 persones

Europa Press
1 min

CeutaEfectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil busquen 12 persones desaparegudes a l'estret de Gibraltar després d'interceptar una pastera davant la costa de Ceuta i de rescatar els 30 ocupants de l'embarcació, entre els quals dues dones embarassades, que van relatar que a bord hi viatjaven un total de 42 persones.

Entre els mitjans de rescat activats per localitzar els 12 desapareguts hi ha els efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), pel temor que es puguin localitzar cadàvers a la zona.

Dels rescatats, 23 homes i cinc dones es troben a la comissaria de Ceuta a l'espera de ser traslladats al Centre d'Estada Temporal per a Immigrants (CETI), mentre que les dues dones embarassades han estat ingressades en observació a l'Hospital Universitari de Ceuta.

Unes 1.748 persones han arribat a les costes andaluses durant el 2013

Segons dades recollides per Europa Press, un total de 1.748 persones han arribat al litoral andalús a bord de 176 embarcacions irregulars durant aquest 2013.

Només entre els dies 10 i 16 d'agost van arribar a la província de Cadis un total de 329 persones. El dissabte dia 10, en un sol dia, 92 persones van ser rescatades de 14 pasteres, una allau que fonts de Creu Roja van titllar de "sorprenent i colpidora".

stats