Societat 11/04/2011

Calorada rècord per una primera quinzena d'abril

Gairebé totes les estacions de Meteocat han batut el seu rècord de calor de la primera quinzena d'abril, l'Observatori Fabra no registrava valors similars des de 1949

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'avançament d'estiu que hem tingut els últims dies ha trencat alguns rècords de calor per un mes d'abril. Gairebé totes les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya, amb dades des de 1996, han registrat el seu dia més calorós per una primera quinzena d'abril, i més o menys la meitat han superat el seu rècord de tot el mes.

Segons dades de Meteocat els registres més alts del cap setmana van ser 34,9 graus de Vinebre, a la Ribera d'Ebre i els 34,8 de Seròs al Segrià, però més de 20 estacions del Servei van registrar calorades de més de 30 graus, i fins i tot en àmbits com el Pallars Jussà es va superar aquest valor.

L'Observatori Fabra de Barcelona també va registrar una temperatura màxima alta de 25,4 graus, la més alta per una primera quinzena d'abril des de 1949.

La calor afluixarà clarament els pròxims dies i tot i que aquesta setmana molts migdies seran de màniga curta a poc a poc els termòmetres airan baixant cap a valors més propis de la primavera.

stats