Txell Miras i Carlotaoms s'enduen els premis del 080

La dissenyadora de Terrassa rep el premi a la millor col·lecció i les joves creadores de Carlotaoms reben, per segon cop, la distinció al millor disseny emergent

El 080 ha decidit premiar l'atreviment de Txell Miras i la seva col·lecció inspirada en un convent de monges amb el premi nacional a la millor col·lecció. El guardó s'ha entregat aquest vespre a la Casa Llotja de Mar, on s'ha celebrat aquesta 17a edició del certamen de moda catalana. L'objectiu d'aquest guardó és donar suport als dissenyadors, valorant la creativitat de la col·lecció i el talent de la creadora, que en aquesta ocasió va sorprendre tothom amb la seva atrevida proposta. 

Les dissenyadores Elisabet Carlota i Elisenda Oms, fundadores de la firma Carlotaoms, han repetit amb el mateix premi que van rebre a l'anterior edició del 080: el premi Nacional al Disseny Emergent. La seva proposta de roba sense gènere, còmoda i atractiva i amb una col·lecció que té la voluntat d'apropar la muntanya a l'estil urbà ha conquistat el jurat. En aquest cas, el premi està dotat amb 15.000 euros, i a més enguany les guanyadores aniran a la Fira de moda Who's Next / Première Classe, de París, que se celebra del 2 al 5 de setembre, de franc, per mostrar la seva col·lecció per a la Primavera-Estiu 2017. Aquesta cita de moda internacional atreu uns 50.000 assistents i reuneix més de 800 marques.

La cerimònia ha estat presidida pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.