SOCIETAT

CiU defensa una llei catalana de l'avortament

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, assegura que s'estan analitzant les competències que té Catalunya per intentar mantenir el contingut de l'actual normativa

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha criticat l'avantprojecte de reforma de llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i ha defensat la possibilitat d'impulsar una llei pròpia a Catalunya "si es pot complir" .

En una entrevista d'Europa Press, ha recordat que el Parlament ja va aprovar al maig una resolució que instava el Govern a avançar en la redacció d'una llei pròpia, tenint en compte l'àmbit competencial de la Generalitat.

"Mirarem quin nivell de competències podem aprofitar al màxim per intentar que es quedi com estava", ha explicat, després de destacar que és una feina que s'està fent des de la conselleria de Salut.

També ha exigit al govern de l'Estat que faci marxa enrere, i ha constatat que ja han aparegut dirigents del PP que es mostren en contra de la reforma.

"És una gran regressió i és tornar a situar en el conflicte polític un tema molt personal i que, a ulls de tot el món, estava ben resolt", ha afirmat el dirigent de CDC i de CiU, que confia que a Catalunya seran capaços d'arribar a un acord amb un ampli consens dins de les seves competències.

El "càlcul polític" del PP

Per Turull, la reforma de l'Estat és un "error" perquè, al seu parer, s'havia trobat una solució que avalava la gran majoria de ciutadans i també els mateixos hospitals.

Per això, ha acusat el govern de l'Estat de fer "càlcul polític sobre una cosa que és tremendament sensible" i en un debat en el qual s'havia generat cert consens i pau social.

Ha recordat que CDC sempre ha donat llibertat de vot als seus diputats en aquesta qüestió, així com que hi havia una "gran unanimitat" en contra que es reformés la llei actual, aprovada el 2010 pel govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Més continguts de