Colau demana a la militància un "vot estratègic" per avalar el govern amb el PSC

L'alcaldessa assegura que no viu com una renúncia el fet de facilitar el retorn dels socialistes al govern de Barcelona i que confia empènyer els socialistes "cap a polítiques més valentes"

Dies claus per al preacord de "govern d'esquerres" per a Barcelona que van presentar divendres l'alcaldessa, Ada Colau, i el seu futur soci, el cap de files del PSC, Jaume Collboni. Avui està previst tancar el termini de votacions perquè la militància dels socialistes avali la proposta, mentre que els 'comuns' poden votar a través d'internet fins aquest dijous a la nit. L'aval de la militància de la formació de Colau és el punt que es preveu més espinós, tot i que en el ple celebrat la setmana passada per explicar els detalls de la proposta a les bases, es va imposar el to de comprensió a la necessitat del govern de buscar estabilitat. Hi va haver, això sí, veus crítiques amb el fet de facilitar el retorn dels socialistes al govern de la ciutat només cinc anys després de la seva sortida. Colau, a través del seu perfil de Facebook, ha enviat un missatge a les bases per convèncer-les que es tracta d'un bon acord.

En el seu escrit, l'alcaldessa demana a les persones que donen suport a BComú -hi ha uns 14.000 registrats- "un vot estratègic, amb la mirada posada cap endavant". Colau assegura que, òbviament, ella votarà que sí i que no viu aquest pas com una renúncia. "És una oportunitat per eixamplar l'esquerra arrossegant el PSC cap a polítiques més valentes i transformadores, i cap a maneres de fer més ètiques i transparents", defensa.

Colau reitera que, tot i tancar aquest acord de govern, les portes per a ERC i la CUP continuaran obertes i assegura que ha estat impossible sumar aquestes forces al preacord. Defensa, en aquest sentit, que la proposta llançada pel cap de files d'ERC, Alfred Bosch, que va intentar fer triar BComú entre governar amb ells o amb els socialistes, implica supeditar la ciutat a CiU. L'alcaldessa defensa que segellar l'acord amb els socialistes no implicarà que les altres formacions d'esquerres vetin propostes, sinó que "seguiran impulsant mesures transformadores". Tant ERC com la CUP han fet crides a la militància de BComú perquè tombin l'acord.

"Fem aquesta proposta conscients de la diferència, sense oblidar el passat, però sense por a assumir les contradiccions que comporta la responsabilitat de govern. I segurs que el lideratge el tenim nosaltres", escriu. De fet, aquest mateix cap de setmana BComú ha demostrat la seva posició de força motivant que qui havia de ser comissionat de Cultura per designació socialista, Xavier Marcé, fes una passa enrere perquè no comptava amb el suport de la gent de Colau.

El veredicte de la militància del PSC es donarà a conèixer aquesta nit, després d'haver obert les votacions a través d'una aplicació divendres i d'haver habilitat avui urnes per al vot presencial. BComú tancarà el període de votació aquest dijous a la nit.