Comença l'enderroc de la presó Model

La demolició del centre penitenciari s'inicia pel xamfrà dels carrers Rosselló amb Entença i tindrà una durada d'uns dos mesos

Després de més de 50 anys d'espera, ha començat aquest dilluns l'enderrocament d'una part de la presó Model. L'enderroc –que s'integra en l'acord signat entre l'Ajuntament de Barcelona i el Govern a l'octubre– es durà a terme a les edificacions situades a la cantonada dels carrers Rosselló amb Entença i tindrà una durada d'uns dos mesos.

En l'acord signat a l'octubre, s'estableix que la presó tanqui de forma definitiva les portes el 2017. L'espai que s'ha començat a enderrocar aquest dilluns, que té més de 1.200 metres quadrats, s'urbanitzarà provisionalment amb diversos equipaments. La inversió prevista és de 370.425 euros.

Els terrenys que actualment ocupa la presó són de titularitat municipal, després que l'Ajuntament pagués 15 milions d'euros –que corresponen al valor de l'aprofitament urbanístic– per eixugar així part del deute de la Generalitat amb el consistori.

Més continguts de