Dakar: la ficada de pota de Cap d’Any

El xou televisiu per celebrar el sorteig de la Grossa de Cap d’Any ha quedat aquest 2015 com una festa d’estar per casa

El xou televisiu per celebrar el sorteig de la Grossa de Cap d’Any ha quedat aquest 2015 com una festa d’estar per casa. Reaprofitant el plató del Divendres i substituint l’elenc d’autoritats de les passades edicions per un públic reciclat que tenien emmagatzemat en algun racó de TV3. Helena Garcia Melero i Pere Mas van complir la missió de cantar els números afortunats amb diligència. Tot just començar ens van presentar els auditors que garantien la transparència del sorteig i també l’hostessa. Tenia la funció d’“acompanyar els auditors”, potser per si algun tenia ganes d’anar a fer un riu. No la vam veure fer res. Però comptar amb la presència d’una hostessa dóna aquella solera rància dels sortejos llegendaris.

Espectacle tronat

Els padrins famosos que havien de prémer el botó dels bombos apareixien tapant-se el rostre amb una careta de fullola de la Grossa. Era tan rudimentari que denotava cert plaer per l’espectacle tronat. Fer sortir un avi escollit a l’atzar a pitjar el botó del primer premi agafat del bracet de la famosa capgrossa va ser la culminació del sorteig casolà.

La carn d’ APM va arribar amb la presentació del padrí Isidre Esteve. Va ser rebut amb fervor per la Melero: “Ets amb nosaltres pels pèls, perquè estàs a punt de marxar per competir al Dakar! Com t’estàs preparant, Isidre?” El pilot va corregir: “Molt contents pel Dakar, eh... però el veurem des d’aquí a TV3. Comencem programa el dia 3...” Xof! T’imaginaves aquella iaia llançant-se en planxa a la piscina. Error de documentació flagrant (i bastant inexplicable). La ficada de pota grossa de Cap d’Any.

Més continguts de