Publicitat
Publicitat

Davalla un 10% la circulació per les autopistes catalanes

El 2012 s'ha reactivat la disminució de trànsit per les vies de pagament i Trànsit investiga si l'elecció de vies secundàries té relació amb l'increment de la sinistralitat

Des de l'inici de la crisi la mobilitat al país ha anat baixant. El descens semblava estancar-se l'any passat però durant el primer trimestre de 2012 els desplaçaments de vehicles han tornar a disminuir clarament. Sobretot a les vies ràpides de pagament, a on s'ha registrat una davallada del 10%, segons Òscar Llatje, coordinador de seguretat viària i mobilitat del Servei Català de Trànsit (SCT).

En declaracions a l'espai 'Risc Zero', que produeix l'ACN per a la Federació de Ràdios Locals, ha explicat que des de Trànsit s'estudia ara si l'augment de sinistralitat -quasi un 30% més de mort aquest trimestre- té relació amb l'augment de conductors que escullen les carreteres secundàries per desplaçar-se en detriment de les autopistes, molt més segures.

La mobilitat a les vies ràpides de pagament no ha deixat de baixar des de l'inici de la crisi l'any 2008 i les xifres acumulades des de llavors "són importants". Ha dit que el tram menys afectat és el de l'AP-7 nord, que porta cap a la frontera amb França i que és molt transitada per camions estrangers d'entrada i sortida de l'Estat.

L'

Més continguts de