Un home degolla la seva exparella a Dénia

El detingut com a presumpte autor del crim ja havia estat condemnat per haver agredit la seva excompanya

Una dona de 44 anys ha mort aquest dimarts a la matinada a Dénia després de ser degollada presumptament per la seva exparella, de 54 anys, que ha estat detinguda, segons han informat a Efe fonts de la Policia Nacional. Els fets s'ha produït aquesta matinada a l'habitatge de la dona, on cap a les 4.30 hores l'home hi ha accedit sense autorització i suposadament l'ha degollat. Posteriorment, el presumpte autor ha estat detingut, segons les mateixes fonts. En el moment del crim, al domicili hi havia la filla petita de la parella, que té 11 anys. Tant la dona morta com la seva exparella són d'origen rus.

El Tribunal de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha informat que el jutjat penal número 3 de Benidorm va condemnar el 25 de febrer el detingut per dos delictes de violència de gènere comesos contra la seva exparella, ara assassinada, i per dos delictes de violència domèstica, comesos contra la filla petita de la dona els dies 31 de desembre del 2017 i 2 de gener del 2018.

A la sentència es va valorar l'atenuant d'alcoholèmia, i el jutjat va imposar al condemnat una pena 28 dies de treball en favor de la comunitat, així com un any i un dia de prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres de la víctima, del seu domicili, lloc de treball i qualsevol altre espai que freqüentés, així com de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.

El jutjat penal número 3 de Benidorm va declarar provat que l'acusat havia agredit en dues ocasions la seva aleshores companya sentimental i la seva filla petita, en el domicili de Dénia on tots ells convivien. Aquesta sentència va ser recorreguda davant l'Audiència d'Alacant i no és ferma.

Paral·lelament, el jutjat de violència sobre la dona número 1 de Dénia manté obertes altres diligències prèvies per possibles delictes d'amenaces i trencament de mesures cautelar. Aquest segon procediment va ser obert al febrer d'aquest mateix any, arran d'un informe de la Policia Local en el qual es referien unes manifestacions de la víctima segons les quals el seu excompany sentimental s'havia posat en contacte telefònic amb un altre fill d'ella, major d'edat i que resideix a Rússia, i havia amenaçat la dona i la seva filla petita.

49 dones assassinades des de principi d'any

Si es confirma que es tracta d'un cas de violència masclista, des de principi d'any 49 dones hauran estat assassinades per les seves parelles o exparelles. Tres casos més segueixen en recerca, entre ells el d'una dona de 63 anys presumptament assassinada pel seu cònjuge al juny a Santa Cruz de Tenerife. El cas de la jove de 25 anys que va aparèixer morta aquest diumenge a Vic, en canvi, ja s'ha confirmat com una mort atribuïble a la violència masclista. Per això, la jutge de guàrdia de Vic s'ha inhibit en favor del jutjat número 4 amb competències en matèria de violència sobre la dona en les diligències obertes. No hi havia antecedents judicials de violència entre la parella.

L'assassinat d'aquest dimarts a Dénia, el setè per violència masclista al País Valencià al 2019, elevaria a 1.023 el nombre de víctimes mortals per aquesta causa des que es van començar a registrar les estadístiques el 2003. A més, des de principi d'any, la violència masclista ha deixat 36 menors orfes i només constaven denúncies en nou dels casos, que representen menys del 20%.

Més continguts de