SUCCESSOS
Societat 20/07/2011

Controlat l'incendi de l'Alt Camp mentre els Bombers encara remullen la zona afectada

La circulació de trens a la zona ha estat totalment restablerta als volts de les 15 hores. A la zona, hi treballen en aquests moments 70 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris. L'incendi ha cremat 410 hectàrees de terreny, segons els càlculs dels Bombers

Redacció
2 min
El foc vist des de l'EMD de Picamoixons / ACN

La Riba (Alt Camp)Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 70 dotacions terrestres i 3 helicòpters en el foc forestal de la Riba a l'Alt Camp. Hores d'ara, l'incendi continua en fase de control i es limiten a remullar el perímetre de la zona afectada.

En aquests moments, la tasca dels Bombers se centra a remullar tot el perímetre afectat pel foc però especialment la zona de barrancs per evitar que la marinada pugui generar revifades i focus secundaris.

La superfície afectada per l'incendi, segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, és de 410 hectàrees de vegetació, majoritàriament forestal. D'aquestes, 241,2 corresponen al PEIN de les Muntanyes de Prades. Els termes municipals afectats per l'incendi són la Riba, Alcover i Valls.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, continuen tallades a la circulació les carreteres TV-7044 a la Riba; la C-14 entre Alcover i Vilaverd i la T-743, a Picamoixons. Els Bombers treballen per facilitar l'obertura a la C-14 el més aviat possible.

La circulació dels trens convencionals ha quedat totalment restablerta poc abans de les 15.00 hores. L'únic tram que restava tallat era el que uneix Reus amb la Plana. Adif ha revisat totes les vies d'aquest tram per constatar que no hi hagués cap problema causat per l'incendi que dificultés la circulació ferroviària. Un cop descartada cap anomalia, s'ha restablert el servei.

Pel que fa a les persones evacuades ahir d'un parell de campaments de la zona, els 40 menors d'edat i els 18 adults que hi havia entre ambdós grups es troben encara a la Farena, on hi romandran durant la nit per raons de seguretat fins que els Bombers els certifiquin que ja no hi ha cap risc per reprendre les acampades a la zona.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ja va dir dimarts a la nit que els Bombers estaven contenint l'incendi. Fonts d'Interior han explicat que la hipòtesi que una burilla de cigarreta sigui l'origen de l'incendi ha perdut força en saber-se que l'origen del foc es situa a un camí a prop de la carretera i no a la mateixa carretera, com s'havia dit al principi. Segons els Bombers, aquest incendi és el més important de l'estiu i va obligar a tallar dues carreteres, la C-14 entre Alcover i Vilaverd i la TV-7044, a la Riba. També es va tallar la circulació de trens i de l'AVE i van desallotjar-se 90 persones dels refugis dels Massets i Almogàvers. A més, Protecció Civil va activar un pla especial per la proximitat d'una indústria química, però aquest matí també s'ha desactivat l'alerta.

El vent ha estat el gran enemic dels equips contra incendis per controlar les flames. Les fortes ratxes que es van registrar a la zona van impedir als avions de vigilància i atac col·laborar en les tasques d'extinció. Sí que ho han pogut fer uns altres 15 mitjans aeris, 11 dels quals són helicòpters bombarders, un és un helicòpter de comandament, un altre és un helicòpter de coordinació aèria dels Bombers de la Generalitat i dos són hidroavions del ministeri de Medi Ambient Rural i Marí procedents de Saragossa.



stats