Societat 19/07/2013

Desconvocada la vaga d'autobusos de Barcelona de la setmana que ve

Els sindicats han desconvocat les aturades, previstes entre els dies 22 i 26 de juliol, i acudiran a una reunió de mediació

Efe
1 min
Autobús de TMB, en una imatge d'arxiu./ ACN

BarcelonaEls sindicats d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han desconvocat les aturades previstes per a la setmana que ve, del 22 al 26 de juliol, per reclamar la readmissió d'un company acomiadat per agredir un passatger. El secretari general de la secció sindical de la UGT de TMB Autobusos, Jordi Muñoz, ha explicat que han desconvocat la vaga per acudir a la mediació programada per a dijous que ve, 25 de juliol, sobre aquest tema en un ambient calmat i "sense pressions".

El comitè d'empresa també ha reclamat una reunió amb TMB dilluns que ve, 22 de juliol, per abordar una sanció alternativa a l'acomiadament. Fa uns dies, TMB va explicar que els sindicats plantegen ara canviar l'acomiadament d'un conductor que va agredir un passatger per una suspensió de tres mesos de treball i sou, opció que rebutja la companyia, que s'ha ratificat en la gravetat dels fets per justificar l'acomiadament del treballador, el comportament del qual qualifica d'"inadmissible".

El conductor d'autobús acomiadat per TMB va propinar una pallissa a un passatger i va ser ell qui va iniciar l'agressió, segons els testimonis recollits en l'informe policial de la seva detenció, a la qual cosa se suma una condemna anterior el 2009 per pegar al conductor d'un altre vehicle.

El sindicat minoritari Coordinadora Obrera Sindical (COS), sense presència al comitè d'empresa, ha criticat la decisió de desconvocar la vaga, i ha animat els conductors d'autobús a parar de totes maneres.

stats