Societat 27/12/2012

Detenen el suposat segrestador de la nena desapareguda a Almeria però encara busquen la criatura

La nena, de 16 mesos, està desapareguda des de fa una setmana. La policia interroga el detingut, que s'havia amagat en una casa de camp d'un familiar

Efe
2 min
El cartell policial que mostra el sospitós del segrest d'una nena de 16 mesos a Fiñana, en un poble d'Almería / EFE

Almeria / MadridLa Guàrdia Civil ha detingut el suposat segrestador del bebè de 16 mesos que fa una setmana va desaparèixer a la província d'Almeria, encara que la menor encara no l'han trobat, segons han informat a Efe fonts de la Subdelegació del Govern a Almeria. Fonts de la investigació han precisat que el suposat segrestador, Jonathan Moya González, de 25 anys, ha estat detingut a primera hora de la tarda en una casa de camp de la seva família situada a la comarca de Nacimiento, on l'estan interrogant.

La Guàrdia Civil creu que la nena –la desaparició de la qual va denunciar fa una setmana la mare, que pel que sembla havia iniciat una relació amb el presumpte segrestador– podria trobar-se amb una tercera persona. La investigació està sota secret de sumari per ordre del jutjat d'instrucció número 2 d'Almeria.

La Guàrdia Civil ha detingut el suposat segrestador gràcies a l'ampli operatiu de recerca amb mitjans terrestres i aeris, en què han participat al voltant d'un centenar d'agents de la Policia Judicial, la Unitat de Seguretat Ciutadana, la Unitat d'Helicòpters, el Servei Cinològic i el Servei de Rescat i Intervenció en Muntanya.

El jove, que té antecedents policials, podria haver iniciat fa algun temps una relació amb la mare del nadó, una dona procedent de La Palma del Condado (Huelva). Pel que sembla, la menor va ser segrestada fa una setmana en un punt situat entre els termes municipals d'Alboloduy, Nacimiento i Fiñana quan es trobava amb la seva mare. Segons l'alcalde de Fiñana, Rafael Montes, el suposat segrestador té com a domicili habitual un habitatge del camí ral d'Abrucena (Almeria). Es tracta d'una persona coneguda a Fiñana pel fet que la seva exparella és veïna del poble, segons l'alcalde, que ha assenyalat que la mare del nadó també viu des de fa un temps al municipi, en una casa d'acollida juntament amb l'àvia de la nena.

stats