Uns dos-cents alumnes boicotegen les proves de 4t d'ESO

S'han negat a fer els exàmens com a mesura de protesta contra les retallades

Uns dos-cents alumnes catalans han boicotejat aquest dimecres les proves d'avaluació de quart d'ESO que es fan a les escoles catalanes per protestar contra les retallades.

Dos dels instituts que han boicotejat les proves són el Lluís de Requesens de Molins de Rei (Baix Llobregat) i el Salvador Dalí del Prat del Llobregat (Baix Llobregat).

A l'institut Lluís de Requesens ha secundat el boicot més del 90% de l'alumnat i "només dos o tres estudiants per classe" han realitzat la prova, segons ha informat a Efe David Lloberas, un dels representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha promogut la iniciativa.

Lloberas ha assegurat que quan se'ls ha lliurat l'examen, els alumnes han optat per deixar-lo en blanc o bé per "escriure consignes en contra de les retallades i a favor d'una educació pública".

En la majoria de casos, els estudiants han escrit, segons Lloberas, el lema "Prou retallades" i han denunciat "la massificació de les aules que estem vivint en aquest centre, amb més de 33 persones en una classe molt petita, d'uns 30 m2".

El SEPC de Molins de Rei també va intentar convocar el boicot en un altre centre de la localitat, l'Institut Bernat el Ferrer, però segons ha comunicat la direcció del col·legi a Efe només ha secundat la protesta el 4% de l'alumnat.

Quant a l'institut Salvador Dalí del Prat del Llobregat, la directiva ha assenyalat a Efe que "força gent" ha seguit el boicot i ha precisat que "segurament un 80%" d'estudiants.

El departament d'Ensenyament ha minimitzat el boicot i ha assegurat que serà cada centre el que emprengui les "actuacions que calgui" contra els alumnes.