EDUCACIÓ

Un article de l'ARA i un text de Mercè Rodoreda, la prova d'avaluació de 4t d'ESO

Un total de 1.030 centres realitzen els exàmens, que es fan per tercer any consecutiu

Un article de l'ARA sobre a qui piquen els mosquits i un fragment de 'La plaça del Diamant', de Mercè Rodoreda, han estat els continguts de l'examen de català de les proves d'avaluacions que han fet els alumnes de 4t d'ESO aquest dimecres. Els estudiants també han realitzat l'examen de matemàtiques, en què hi havia exercicis d'estadística, geometria o càlcul. Demà es faran les proves de castellà i llengua estrangera. 

En total fan l'examen 64.271 alumnes de Catalunya de 1.030 centres educatius, 523 de titularitat pública i 507 concertats i privats. La prova, que es fa per tercer any consecutiu, permet avaluar si l'alumne ha aconseguit o no assolir les competències i objectius de l'etapa, però no marquen la superació o no d'aquesta. Els resultats formen part del conjunt d'informacions i proves de què el professorat de cada centre disposa per valorar l'informe acadèmic del seu alumnat.

Els alumnes de l'IES Narcís Monturiol, situat a la zona de la Vall d'Hebron, han qualificat els exàmens de fàcils. "Pensava que seria més difícil", ha explicat l'Aina just després d'acabar la prova de matemàtiques.  

Les proves s'han realitzat amb normalitat a tots els centres excepte en els instituts Lluís de Requesens de Molins de Rei (Baix Llobregat) i Salvador Dalí del Prat del Llobregat (Baix Llobregat). Els seus alumnes les han boicotejat per mostrar el seu rebuig a les retallades que pateix el sector educatiu. Els resultats de les proves es coneixeran a partir del 24 de març.