Societat
Societat 30/10/2011

Un temporal de neu provoca tres morts a la costa est dels Estats Units

En 135 anys, Nova York ha registrat nevades a l'octubre comptades vegades; el referent històric més similar es remunta al 1925

Efe
1 min
Una vianant passeja per Nova York, ahir. Reuters

Nova YorkL'hivern ha arribat abans d'hora a la meitat nord de la costa est dels Estats Units, on aquesta matinada s'ha registrat una nevada històrica que ha provocat tres morts, ha deixat prop de dos milions de persones sense electricitat i ha causat retards als aeroports.

Segons les autoritats locals, a l'estat de Massachusetts un home ha mort electrocutat després de trepitjar uns cables elèctrics que havien caigut a causa del pes de la neu. Un accident de cotxe provocat pel glaç a la carretera ha provocat una segona víctima a Connecticut i a Pensilvània, la caiguda d'un arbre sobre una casa ha mort un home de 84 anys.

La neu ha deixat més de dos milions de persones sense subministrament elèctric als estats de Connecticut, Pensilvània, Maryland i Virginia Occidental. A Nova Jersey s'ha declarat l'estat d'emergència. El servei ferroviari que connecta Washington amb Nova York i Boston també ha patit cancel·lacions i endarreriments.

En alguns punts s'han arribat a acumular fins a quaranta centímetres de neu, mentre que els tres centímetres registrats a Central Park de Nova York marquen un rècord. La tormenta ha arribat amb setmanes d'antel·lació i és de les més important que es recorda en un mes d'octubre, segons el servei meteorològic nacional. En 135 anys, a Nova York i en mes d'octubre només han caigut tres nevades similars; la més significativa que es recorda va tenir lloc el 1925, quan es van arribar a acumular dos centímetres de neu.

stats