La FAVB demana a l'Ajuntament de Barcelona que les terrasses tanquin a les 11 de la nit

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona creu que així es garantiria el descans dels veïns

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha demanat aquest dimecres al govern d'Ada Colau -format per PSC i BComú- que la nova ordenança de terrasses estableixi un horari més restrictiu, amb les 11 de la nit com a norma general de tancament. Segons ha assenyalat en roda de premsa la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, el fet que les terrasses tanquessin a les 23.00 h els dies laborables reduiria els problemes de convivència. A més, ha defensat que s'evitaria la judicialització per la reducció horària especial d'algunes terrasses, com ara les dels carrers Blai i Blesa, que els restauradors van portar als tribunals amb èxit.

"El dret al descans i a la convivència han de quedar garantits", ha afirmat Menéndez després de la reunió de l'entitat amb el govern municipal per avançar en la modificació de l'ordenança, que va aprovar CiU i que va començar a aplicar Ada Colau.

El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha demanat després de la reunió a tots els actors que participen en el debat sobre la nova ordenança de terrasses, tant veïns com restauradors, que facin les seves aportacions, però també "concessions". El tinent d'alcalde ha afirmat que està reunint-se amb tots els grups municipals i també amb els diferents actors implicats per aconseguir "un acord com més ampli millor" i "una ordenança que sigui sostenible en el temps". "Diàleg, diàleg i diàleg, aquesta és la fórmula", ha reivindicat el socialista. El govern municipal vol tancar un acord polític sobre aquesta qüestió abans de les vacances d'estiu.