Societat 07/05/2013

Fernández Díaz: "L'avortament té poc a veure amb ETA... Bé, hi té alguna cosa a veure, però no gaire"

El ministre de l'Interior ho ha deixat anar en la roda de premsa per donar detalls de l'operació contra l'aparell logístic de la banda

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha vinculat l'avortament amb ETA aquest dimarts en la roda de premsa per donar detalls de l'operació contra l'aparell logístic de la banda. En el torn de preguntes, diversos periodistes han aprofitat per preguntar-li sobre altres temes de l'actualitat. Com que volia primer contestar a les preguntes relacionades amb ETA, el ministre ha demanat deixar per al final cada una de les qüestions que no hi estaven relacionades. Preguntat per l'avortament, ha dit que eren temes molt diferents, però després ha deixat anar: "Però no gaire". "L'avortament té poc a veure amb ETA. Bé, hi té alguna cosa a veure però no gaire", ha dit.

Fernández Díaz, de fermes conviccions catòliques, subscriu "de la 'a' a la 'z'" la nova llei de l'avortament que promou el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Així ho ha deixat clar a la mateixa roda de premsa: "Estic completament d'acord amb el ministre de Justícia". "Suport de la 'a' a la 'z' a tot el que va dir Ruiz-Gallardón [al Congrés], que va fer una brillantíssima defensa del que és la posició del govern en relació amb aquesta qüestió tenint en compte que el TC, en reiterades ocasions, s'ha pronunciat sobre el tema", ha dit Fernández Díaz.

Fa unes setmanes el ministre de l'Interior ja va provocar una altra polèmica quan va assegurar en un acte al Vaticà que estava en contra dels matrimonis homosexuals perquè no garanteixen "la pervivència de l'espècie".

stats