Publicitat
Publicitat

França investiga tres casos d'intoxicació relacionats amb els cogombres espanyols

Nou persones han mort al país germànic a causa de la bactèria Escheichia coli

El govern francès ha anunciat que està investigant tres casos d'intoxicació alimentària que podrien estar "relacionats amb l'epidèmia d'Alemanya", segons han informat aquest dissabte els ministeris d'Economia, Salut i Agricultura en un comunicat conjunt. Es tracta d'una infecció causada per la ingesta de cogombres que, segons van anunciar les autoritats alemanyes, provenien d'Espanya. Mentrestant, a Alemanya, ja han mort nou persones a causa dels cogombres contaminats, segons informa la premsa del país. El bacteri Escherichia coli ja ha afectat més de 270 persones a Alemanya.

Tot i això, Espanya ha negat avui que s'hagi suspès l'activitat de dues empreses productores de cogombres d'Almeria i de Màlaga . Fonts del Ministeri de Sanitat han desmentit a l'agència EFE la informació de la Comissió Europea , que en un comunicat ha assenyalat que les autoritats espanyoles els havien informat que s'havia suspès l'activitat de dues empreses per haver distribuït els cogombres contaminats que han causat una intoxicació alimentària .

Les mateixes fonts han desmentit que s'hagi paralitzat l' activitat de cap explotació , i han insistit que el que s'ha comunicat a les autoritats comunitàries és que s'ha localitzat i retirat el lot de cogombres que podria ser causant del problema . Encara no hi ha certesa que el bacteri causant de la intoxicació estigués en l'origen , han advertit les mateixes fonts, que han precisat que s'està investigant tota la " traçabilitat "del producte , des de la sortida en dos punts d'Espanya , fins a les empreses que les van manipular en destinació .

Les mateixes fonts del Ministeri de Sanitat han assenyalat que la competència per tancar o interrompre l'activitat d'una empresa correspondria a la Junta d'Andalusia . Han aclarit però aquestes fonts que els responsables de l' Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició - dependent del Ministeri - han contactat , després de conèixer la comunicació de la CE , amb el viceconseller de Salut andalús , Enrique Cruz , per conèixer si s'havia produït aquesta suspensió , i que han corroborat que no ha estat així .

El Ministeri de Sanitat , han subratllat les mateixes fonts , ha insistit que els lots on es trobaven els cogombres que han causat la intoxicació estan " localitzats i paralitzats " amb l'objectiu d' evitar la seva posterior distribució i garantir que no arriba als consumidors .

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de