Publicitat
Publicitat

La Generalitat vol augmentar la presència del català en els videojocs

El conseller de Cultura ho ha manifestat durant la presentació de l'acord de mantenir la fira a Barcelona fins el 2015

El conseller de Cultura de la Generalitat , Ferran Mascarell , ha indicat avui que desitja corregir la poca presència de la llengua catalana en l'àmbit dels videojocs i que es necessiten " més quotes de doblatge " a aquest sector del consum cultural . Durant la presentació de la Fira Internacional del videojoc i l'oci interactiu Gamelab 2011 , Mascarell ha assenyalat que el sector dels videojocs és on la presència de la llengua catalana " està pitjor " , i que per això el Departament de Cultura " li està prestant una especial atenció ".

El conseller no ha precisat si el Departament es planteja imposar unes quotes mínimes de videojocs en català a les empreses desenvolupadores , com en el cas del cinema , o si l'augment de títols en llengua catalana vindria via subvencions o mitjançant el desenvolupament de la indústria autòctona . En aquest sentit , Mascarell ha avançat que l'Institut Català de les Indústries Culturals ( ICIC ) , que participarà activament en el Gamelab , crearà una secció específica dedicada al món del videojoc .

D'altra banda, la fira es trasllada a Barcelona fins al 2015 gràcies a un acord entre Gamelab, la Generalitat, l'Ajuntament i Fira de Barcelona per potenciar la indústria del videojoc a Catalunya. La fira, que es farà del 29 de juny a l'1 de juliol a Les Arenas, és l'esdeveniment de referència dels professionals i empreses del videojoc a l'Estat espanyol i una de les fires més importants del sector a nivell europeu. L'Estat espanyol és el sisè mercat del món i el quart d'Europa en consum de videojocs i l'índex de consum a Catalunya és d'un 23,2% respecte al total de la població.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT