Societat 17/06/2013

Girona, Tarragona i Lleida tindran servei de Rodalies

La Generalitat i Foment signen aquesta tarda el nou contracte de gestió de Rodalies i Regional, que preveu actuacions per valor de 165 milions d'euros

Ara
1 min
La incidència va afectar tres hores tres línies de Rodalies.

BarcelonaEl nou contracte de gestió de Rodalies i Regional que signaran aquest dilluns la Generalitat i el ministeri de Foment inclourà per primera vegada servei de Rodalies a Girona, Tarragona i Lleida, segons ha avançat TV3. El contracte, que preveu actuacions per valor de 165 milions d'euros, preveu dotar amb freqüències com les de Rodalies trajectes com Blanes-Girona, Reus-Tarragona o Cervera-Lleida. L'acord també inclourà un sistema de penalitzacions i incentius a Renfe en funció dels objectius i de criteris com la puntualitat, la qualitat del servei, l'accessibilitat a les instal·lacions i l'atenció al client en temes com la informació o la llengua.

Amb el contracte quedarà garantida l'estabilitat del servei de Rodalies de Catalunya com a mínim fins a l'any 2015. A partir d'aquell any la Generalitat tindrà carta lliure per adjudicar el servei a un altre operador. En una visita a París, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va obrir la porta fa uns dies a adjudicar el servei a la companyia ferroviària francesa SNCF.

stats