Publicitat
Publicitat

El Govern s'oposa al corredor central i diu que la UE "no l'entendrà"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, creu que és "una obra faraònica" i que està "fora de tota lògica"

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha expressat avui al Parlament l'oposició del Govern al corredor central ferroviari, que ha titllat d'obra "faraònica" que la Unió Europea "no entendrà". Les declaracions de Recoder es produeixen després que el ministeri de Foment inclogués aquest matí com a infraestructura prioritària l'anomenat corredor central, és a dir, la connexió per tren amb Europa a través del Pirineu d'Osca.

Encara que la ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat que aquest traçat no afectarà les inversions previstes al corredor mediterrani (la unió ferroviària amb França passant per Catalunya), algunes veus han expressat al llarg del dia d'avui la seva por que sí que pugui comportar un retard en l'execució d'aquesta infraestructura.

Segons Recoder, traçar un túnel de més de 40 quilòmetres que travessi el Pirineu "està fora de tota lògica" en aquest moment, encara més si "hi ha una gran quantitat d'obres prioritàries sense fer i més importants per a la ciutadania". El conseller ha afegit que el Govern no havia estat informat pel ministeri d'aquesta decisió i que l'anunci els ha sorprès.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de