Els vigilants del Prat tornaran a votar diumenge com reclama el Govern

El conseller de Territori, Josep Rull, avisa els treballadors que si no s'accepta la proposta de mediació s'haurà de fer un "laude obligatori"

El comitè de vaga dels vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat ha fet cas del requeriment del Govern perquè es torni a reunir l'assemblea de manera "immediata" per votar la proposta completa que va sortir del procés de mediació. L'assemblea es reunirà diumenge, el dia abans que comenci la vaga indefinida prevista, segons han confirmat a l'ARA fonts del comitè de vaga.

El conseller de Territori, Josep Rull, després de la reunió que ha mantingut aquest migdia amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, juntament amb els consellers de Treball, Dolors Bassa, i d'Interior, Joaquim Forn, havia donat dos dies als treballadors perquè fessin l'assemblea. Ha explicat que la trobada de la plantilla s'ha de celebrar amb celeritat per votar els 9 punts –no només el dels complements salarials, com es va fer en l'assemblea d'ahir– de la proposta de mediació del Govern i que Eulen ha acceptat.

Si, una vegada celebrada la votació, no s'accepta la proposta, el conseller ha remarcat que s'haurà de fer "un laude obligatori i prendre altres decisions més enllà del que s'hagi aconseguit en aquesta mediació". Tanmateix, l'Estat i el Govern estan estudiant a quina administració correspondria fer el laude.

A les 11 del matí, el ministre de Foment ha presidit el comitè de crisi del govern espanyol –en una reunió a la delegació de Catalunya– per estudiar "les alternatives" després del resultat d'ahir de l'assemblea de treballadors. De la Serna ha anunciat que l'Estat intensificarà la presència de la Guàrdia Civil als controls de seguretat del Prat.

La Guàrdia Civil es prepara per substituir els vigilants del Prat

Més cues als controls de seguretat

La finalitat de les diferents trobades institucionals és intentar buscar una sortida a la crisi que ara mateix viu l'aeroport del Prat. Aquest matí, en la primera franja de la nova jornada de vaga parcial dels vigilants d'Eulen, entre dos quarts de 6 i dos quarts de 7 del matí, s'han produït cues de més de 40 minuts als controls de seguretat de la T1 i de més de 30 minuts als de la T2, segons les dades facilitades per Aena. Es tracta de la quarta jornada de vaga parcial dels treballadors.

“Com si ve la policia del Vaticà, però vull marxar de vacances”