SOCIETAT

Detingut el pare de la nena trobada morta a Galícia

El periodista Alfonso Basterra havia estat imputat aquest dimecres al matí. La detenció s'ha produït després de l'escorcoll d'un dels domicilis de la família

El periodista Alfonso Basterra , pare de la nena trobada morta el diumenge a prop de Santiago de Compostel·la , ha estat detingut aquest dimecres a la tarda. Tot i que havia estat imputat per homicidi, estava en llibertat. 

La detenció s'ha produït després de l'escorcoll iniciat a les dotze del migdia en una casa a Montouto , al municipi corunyès de Teo , propietat de l'exdona del periodista i situada en una zona propera a la pista forestal en què va aparèixer el cadàver de la menor .

El jutge José Antonio Vázquez Taín havia imputat prèviament
el pare de la nena per homicidi , aquest dimecres mateix , però havia quedat en llibertat.

Alfonso Basterra ha estat imputat pels mateixos càrrecs que la mare de la nena , que va ser arrestada ahir després de la cerimònia de cremació de la petita .

Fonts del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia ( TSXG ) han informat que aquest dimecres no es practicaran més escorcolls als domicilis dels pares de la petita , que vivien separats , ni a la casa que la mare tenia en un nucli residencial proper a la ciutat de Santiago .

Així mateix , no està previst que les declaracions davant el jutge que instrueix el cas es produeixin aquest dijous.