Condemnen l'ICS a indemnitzar amb 659.000 euros una nena infectada pel VIH a la Vall d'Hebron

El Suprem rebutja els recursos del Institut Català de la Salut i de la companyia d'assegurances Zurich i confirma la sentència

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la condemna a l'Institut Català de la Salut, que haurà de pagar una indemnització de 659.000 euros a una noia de 29 anys, perquè l'any 1986, amb vuit mesos de vida, va infectar-se del VIH a la UCI de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

La infecció es va produir a través de dues transfusions de sang que li van provocar febre, diarrees i problemes pulmonars durant deu anys. L'any 1997 els metges li van detectar que estava infectada pel VIH i l'any 2008 van diagnosticar-li el SIDA.

La noia i els seus pares van interposar una demanda per danys i prejudicis a la UCI de la Vall d'Hebron, que va passar a la companyia d'assegurances del centre sanitari, Zurich. 

La sentència en primera instància va estimar la demanda i va fixar les indemnitzacions en 659.286,96 euros per la noia i 60.240 per cada un dels seus pares. L'Audiència de Barcelona va confirmar la sentència però l'Institut Català de la Salut i Zurich van decidir recórrer.

El Suprem ha rebutjat els recursos i ha confirmat la sentència.

 

Més continguts de