Societat 18/02/2011

Natascha Kampusch: "Encara em sento culpable pel suïcidi del meu segrestador, però no ho lamento"

La jove austríaca, que va estar 8 anys tancada en un soterrani de 2,70 metres de llarg per 1,80 d'ample i 2,40 d'altura , assegura que el seu segrestador "era un boig insegur" i que "al final vaig haver de triar per la meva llibertat"

Jordi Nicolás Soler
2 min
natascha

Barcelona"Els meus pares van perdre una nena i es van retrobar amb una adulta". Així ha volgut definir Natascha Kampusch el canvi que han suposat per a ella els vuit anys de segrest que va patir. Aquests dies és a Barcelona per a la presentació del llibre 3.096 dies. Kampusch, en declaracions a RAC1, ha assegurat que el seu estat d'ànim encara pateix un cert estat d'ambivalència: "Avui em trobo bé però demà pot canviar". La noia, que va ser segrestada al carrer quan tenia 11 anys, ha manifestat que la seva condició de nena li va ajudar a viure amb aquella situació "dificil i incomprensible" a causa de la seva "innocència". "Tenia molt de temps per pensar, i somiava com hauria estat la meva vida si no m'haguessin segrestat mai", ha dit.

Kampusch ha assegurat que no pateix la síndrome d'Estocolm, i no ha estalviat crítiques al seu segrestador: "Era una persona boja i insegura, per això em va voler segrestar, per tenir poder sobre mi i sentir-se més segur, però no va trobar el que volia". Malgrat tot, assegura que, de vegades, "encara em sento culpable perquè se suïcidés quan no va poder suportar que fugís, però va decisió seva. Ell m'havia advertit que no podria suportar perdre'm, però al final vaig haver de triar per la meva llibertat. No ho lamento". Recorda vivament els atemptats de l'11-S: "Ho vaig escoltar a la ràdio i després ho vaig veure per televisió i vaig sentir molta empatia per aquelles víctimes". La noia tampoc no ha volgut oblidar el tracte que va rebre de les primeres persones que va trobar quan va aconseguir fugir: "Em vaig trobar tres persones al carrer, els vaig demanar el mòbil per trucar a la policia però no em va fer cas", ha assegurat la jove.

Tot i que en un primer moment Kampusch va manifestar la seva voluntat de no parlar de detalls íntims ni tenir contacte amb els mitjans de comunicació, avui la jove de 23 anys presenta un talk show en una cadena de televisó austríaca i un director de cinema alemany ja s'ha interessat per fer-ne una pel·lícula amb Kate Winslet de protagonista.

stats