El turment d'una mare que ha matat els fills

La dona acusada del cas del Carmel de l'abril del 2013 demana perdó en el judici i diu que ho va fer per desesperació. La fiscalia demana que la condemnin a 40 anys de presó

L'acusada de matar els seus dos fills menors al barri del Carmel l'abril del 2013 ha admès aquest dilluns davant del jurat popular que la jutja a l'Audiència de Barcelona que va cometre el doble infanticidi i després va intentar suïcidar-se.

La dona, d'origen bolivià, ha demanat perdó pel doble crim i ho ha emmarcat en un context general de desesperació, amb un marit alcohòlic i que la maltractava, a més d'estar amenaçada per una ordre de desnonament, sense feina, en situació irregular al país i amb la filla discapacitada.

La fiscalia demana 40 anys de presó, mentre que la defensa en demanarà l'absolució per eximent complet d'alteració psíquica greu.

Segons la fiscalia, la tarda del 7 d'abril del 2013 Rina M.S. va subministrar als seus fills, d'onze i nou anys, importants dosis d'ansiolítics, sedants i relaxants musculars. Un cop adormits, els va submergir a la banyera i els va ofegar. Un cop morts, els va deixar a la seva habitació. L'acusada ha afegit que ella es va drogar amb els nens veient la televisió i que això li va fer tenir pocs records d'aquells moments.

La dona ha explicat que estava en situació irregular a l'estat i que el seu marit no li permetia obtenir el permís de residència. A més, estava a l'atur i tenia una ordre de desnonament prevista dies després, i la seva filla tenia una discapacitat en un peu que havia de ser operada. D'altra banda, el marit era alcohòlic, segons la dona, l'havia maltractat repetidament i la convencia perquè retirés les denúncies. Mesos abans dels fets, l'home va marxar de casa i la dona i els seus fills es va trobar totalment desemparats, segons la defensa.

En resposta a la fiscal i al seu advocat, Rina M.S. ha admès els fets, se n'ha penedit i ha demanat perdó. El seu lletrat ha explicat que fins fa poc no reconeixia els fets, però el treball amb els metges de la presó li ha fet recordar-los i admetre'ls. A més, també ha comprès que tenia una "dependència emocional" respecte el seu marit, a qui ha dit que no odia, però que tampoc oblia què li va fer i a qui no vol veure mai més.

Tres intents de suïcidi
L'acusada ha explicat que a la presó ha intentat suïcidar-se fins a tres cops, però ha fet un canvi d'actitud que li ha suposat considerar que si es matava aniria a "l'infern" i per tant no tornaria a veure els seus fills, "allà on siguin", fills que considera els seus "àngels" de la guarda. També ha donat les gràcies al seu advocat i al seu germà per treure-la del "pou" on es trobava.

De fet, el magistrat que presideix el judici li ha fet llegir en veu alta una carta que va escriure hores abans o després del crim dirigida al seu germà on l'insinuava que la desesperació l'havia portat a acomiadar-se i a fer desaparèixer els seus fills. La dona s'ha emocionat en rellegir la carta, i el seu lletrat ha demanat que no li fessin llegir una altra carta de comiat que va escriure.