Memòria històrica
Societat 30/01/2011

L'estàtua de la Victòria es retira de la Diagonal

La iniciativa de desmantellar el monument franquista va partir dels districtes d'Eixample i Gràcia del grup municipal ICV-EUiA

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'estàtua de la Victòria, setanta anys després de la substitució de l'estàtua de la República a la confluència de Passeig de Gràcia amb Diagonal pel règim franquista, ha estat retirada avui en un acte amb una forta càrrega simbòlica presidit per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

La iniciativa, que s'emmarca en el procés de compliment de la llei de memòria històrica per l'Ajuntament de Barcelona, va partir fa gairebé dos anys dels districtes de l'Eixample i de Gràcia i del grup municipal ICV-EUiA.

Avui l'alcalde ha defensat que "la retirada de l'estàtua és un acte de normalitat democràtica perquè no tenim res a recordar d'aquella època" (en referència al període franquista). L'escultura serà dipositada momentàniament al centre de conservació i restauració de la Zona Franca i entrarà a formar part de la col·lecció contemporània del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), a la fàbrica Oliva Artés del Poble Nou el 2012.

stats