Publicitat
Publicitat

Llibertat amb càrrecs per al conductor d'autocar detingut a Maçanet de la Selva en ple viatge

La companyia abandona els 62 passatgers a una àrea de servei de l'autopista AP-7

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el conductor de l'autobús de l'empresa britànica Megabus que feia el trajecte Barcelona-Tolosa-París-Londres, que va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra per portar el tacògraf a nom d'una altra persona.

Sobre les 17:00 hores d'ahir, en el marc d'un control de transports dels Mossos de trànsit al quilòmetre 86 de l'autopista AP-7, van interceptar un autocar que cobria la línia regular a França i el Regne Unit i en el que viatjaven 62 persones de diferents nacionalitats.

Després de diferents comprovacions, els agents van detectar que el conductor, de 48 anys i nacionalitat anglesa, estava circulant amb una targeta de tacògraf a nom d'un altre conductor, pel que va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic.

El vehicle va ser immobilitzat i els Mossos van contactar amb diverses empreses per gestionar un altre conductor o un altre transport per als passatgers, encara que els va ser impossible.

Malgrat que Megabus en un primer moment es va oferir a solucionar el problema, sobre les 21:00 hores responsables de l'empresa van contactar amb alguns dels viatgers i els van comunicar que no podien proporcionar-los ni un altre mitjà de transport ni un altre conductor, però que sí els pagarien les despeses ocasionades.

La majoria de passatgers van decidir abandonar el lloc pels seus propis mitjans, tot i que a les quatre de la matinada quedaven deu persones, a qui els Mossos els han deixat passar la nit en l'autocar.

Abans de l'alba, quatre d'ells han marxat a França amb un familiar i a primera hora del matí els sis restants han estat traslladats en una furgoneta dels Mossos a l'estació d'autobusos i tren de Girona.

Megabus, que va començar aquesta ruta el passat 7 de juliol i té alguns viatges al preu d'un euro, va emetre ahir un comunicat en el qual assegurava que tots els seus conductors disposen de "les autoritzacions i permisos exigits".

A més, la companyia britànica, que atribuïa l'incident a "un problema tècnic que va afectar l'equip que grava els temps de viatge" i qualifica l'incident d'"aïllat", assegurava que havien enviat un autocar a l'àrea de servei i que els Mossos havien aconsellat als viatgers no pujar al mateix, afirmació que la policia catalana ha desmentit amb rotunditat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de