Els passatgers d'un bus 'low cost' queden encallats a Maçanet de la Selva després que els Mossos detinguin el conductor per falsedat documental

L'arrestat, de nacionalitat anglesa, havia falsificat la targeta de transport que l'habilitava per al transport de persones

Els 62 passatgers d'un autocar de la companyia de baix cost Megabus han quedat encallats la nit d'aquest diumenge en una estació de servei de Maçanet de la Selva (la Selva) després que els Mossos d'Esquadra hagin detingut el conductor del vehicle per falsedat documental.

Segons ha informat aquest dilluns la policia catalana a Europa Press, van detenir el vehicle a les 17.00 hores en un control al quilòmetre 86 en sentit nord de l'autopista AP-7 i van comprovar que el conductor, de nacionalitat anglesa, havia falsificat la targeta de transport que l'habilitava per al transport de persones.

Per aquesta raó, es va immobilitzar l'autocar a l'estació de servei, on els passatgers van quedar encallats, ja que la companyia no els va facilitar un conductor ni transport alternatiu per completar la ruta que realitzava el vehicle, de Barcelona a Londres passant per Tolosa.

Després d'unes set hores a l'estació de servei a l'espera de trobar una solució, alguns passatgers van acudir a hotels pròxims a dormir, tot i que 10 han passat la nit al ras a l'estació.

Segons els Mossos, la companyia ha assegurat que es farà càrrec del cost de l'allotjament que han desemborsat els passatgers.

Operador de baix cost

L'operador va iniciar aquesta ruta el 8 de juliol, amb una línia regular de baix cost que connecta Barcelona amb Tolosa, París i Londres a partir de dos euros el trajecte, preu que s'habilita per al 10% dels seients.

La resta de les tarifes varien en funció de la demanda, però normalment se situen per sota de la mitjana d'altres operadors i mitjans de transport, ja que segons els impulsors poden oferir preus competitius perquè els seus autocars són més grans que la mitjana, amb 72 places enfront les 50 habituals.

Megabus.com pertany a la multinacional de transport Stagecoach Group i va néixer el 2003 al Regne Unit. El 2006 va ampliar el servei a l'Amèrica del Nord i el 2012 va afegir destinacions a l'Europa continental.