Publicitat
Publicitat

Més de 1.700 agents dels Mossos es desplegaran a les carreteres catalanes durant la Puríssima

Les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya i pistes d'esquí

1.750 agents dels Mossos d'Esquadra, un helicòpter, un avió i divuit equips de senyalització es desplegaran a les carreteres catalanes amb motiu del cap de setmana llarg de la Puríssima. El Servei Català de Trànsit, que ha posat en marxa aquest dispositiu especial que començarà aquest divendres a les tres de la tarda i finalitzarà dilluns a la mitjanit, preveu que les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya i pistes d'esquí com la C-16, la C-17 i la C-14 i l'accés cap a Andorra per la N-145 i la N-260. També seran focus d'atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l'avet d'Espinelves, el Mercat Medieval de Vic i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles.

Aquest cap de setmana comença el que l'SCT descriu com la mobilitat hivernal, en què l'afluència més gran de vehicles es concentra a les zones de muntanya i als accessos a les pistes d'esquí; i de les compres nadalenques, amb una major concentració de la mobilitat al voltant dels centres comercials, molts dels quals obren en dies festius.

A més, aquest cap de setmana també seran focus d'atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l'avet a Espinelves (del 6 al 14 de desembre), el Mercat Medieval de Vic (del 6 al 8 de desembre) i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles (el 6 i 7 de desembre).

Trànsit ha demanat que s'extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg d'aquests tres dies festius, ja que hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d'oci al llarg de tot el període festiu al conjunt de la xarxa viària catalana. A més, l'SCT ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors i també ha alertat de la importància d'adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l'any, ja que augmenta el risc de patir un accident.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de