Més de 500 estudiants es manifesten contra la Lomce i el 3+2 al centre de Barcelona

La vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants pràcticament no ha afectat l'activitat de les universitats

'Derogació immediata de la Lomce, la LEC i el 3 + 2'. Sota aquest lema, uns 500 estudiants s'han manifestat aquest dijous al centre de Barcelona contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) i el decret 3+2.

La manifestació -que ha anat des de plaça Universitat fins a plaça Sant Jaume- ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants (SE), i no comptava amb el suport d'altres sindicats estudiantils com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ( SEPC), entre d'altres.

El portaveu del sindicat convocant, Borja Latorre, ha assegurat que el seguiment de la vaga aquest dijous ha estat "molt positiu", i ho ha xifrat en un 90% en instituts i un 70% en universitats. No obstant això, ahir la Secretaria d’Universitats i Recerca, recollint les dades facilitades per les universitats públiques catalanes, ha informat que la segona jornada de vaga convocada pel SE a tot l’Estat no ha afectat l’activitat acadèmica, a excepció de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB) i del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En aquests centres hi ha hagut menor afluència d’estudiants i s’han deixat de fer algunes classes. Ahir no va afectar l’activitat acadèmica, segons la Secretaria d'Universitats.

Es tracta d'una vaga de dos dies -dimecres i dijous- convocada a tot l'Estat.