Moren tres immigrants més ofegats quan intentaven arribar a Ceuta

Des del dia de Nadal ja són sis les víctimes en aquest punt fronterer entre Espanya i el Marroc

Un altre cop el mateix drama a Ceuta, el segon cop en menys de dues setmanes. Aquest cop han sigut tres els immigrants morts ofegats quan intentaven creuar del Marroc a Espanya, han informat a Efe organitzacions no governamentals que treballen sobre el terreny.

La zona on s'ha produït la tragèdia rep el nom de Beliones, i està formada per un nucli poblacional als peus d'una muntanya en què viuen prop d'un miler de marroquins que disposen d'un visat especial per poder entrar a la ciutat autònoma cada dia. Aquí ha sigut on han mort els tres immigrants, repetint la història que ja es va produir el dia de Nadal. En aquella ocasió van morir ofegats dos immigrants, i el cadàver d'un tercer va ser localitzat el dia 2 a la zona costanera més propera a la frontera.

Les morts arriben després que un grup d'uns 200 immigrants subsaharians hagi intentat entrar durant la matinada per la costa nord de Benzú, el mateix lloc on s'han produït els últims intents. La gendarmeria marroquina, però, ho ha impedit, i la Guàrdia Civil no ha hagut d'intervenir, malgrat que ha arribat a desplegar una vintena de vehicles per si els immigrants arribaven a l'espigó que es troba a la platja.

De fet, el 3 d'octubre sí que van aconseguir entrar per aquest punt uns 87 immigrants. El dia de Nadal, quan van morir com a mínim tres persones més, també ho van aconseguir uns 185. És per aquesta raó que a la zona es manté un destacament pràcticament continu de les forces marroquines i espanyoles.

En un altre intent d'entrada diferent, també aquest dilluns, sí que han aconseguit accedir a Ceuta un grup de 17 persones, entre ells, una dona, que ho han fet a bord d'una pastera sense ser detectats per les càmeres de seguretat. El desembarcament s'ha produït cap a les 08.45 hores a la badia del sud de la ciutat, on també s'han produït altres desembarcaments. En aquesta ocasió es tractava de persones joves –només una dona– provinents de Guinea Conakry i Mali.

El degoteig de morts a la frontera entre Ceuta i el Marroc va tenir al mes de febrer del 2014 el seu episodi més greu, quan 15 immigrants van morir intentant arribar a Espanya a través del pas fronterer del Tarajal. Aquella vegada cinc cadàvers van aparèixer en aigües espanyoles, i la resta, a la costa marroquina, en uns fets que van motivar un judici i la posterior absolució dels 16 agents que de la Guàrdia Civil que van ser imputats en un primer moment.

 

Més continguts de