Els Mossos investiguen la mort d'un nadó localitzat en un celobert de Gràcia

Una veïna ha trobat el cos de la nena i ha alertat la policia cap a les deu del matí 

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un nadó que ha aparegut aquest matí al fons d'un celobert d'entre dos edificis al barri del Camp d'en Grassot, al districte de Gràcia de Barcelona. El cos era d'una nena que feia poc que havia nascut i l'ha descobert una veïna del tercer pis quan ha tret el cap per la finestra. Ella mateixa, quan s'ha adonat que allò que veia al fons del celobert no era una nina, ha avisat la policia cap a les deu del matí. La divisió d'investigació criminal s'ha fet càrrec del cas.

Als investigadors els queden diverses incògnites per aclarir: com ha mort la nena, com ha arribat al fons del celobert i qui és. Però la manera de desfer-se del cos indica que es pot tractar d'un homicidi. Aquest matí diversos policies de paisà han trucat porta per porta als dos edificis afectats, els números 229 i 231 del carrer Roger de Flor, per preguntar als habitants si en sabien res i, sobretot, si sabien de cap dona que visqués en algun dels dos blocs que estigués embarassada o ho hagués estat fa poc, segons han confirmat diversos veïns. Aquest diari ha parlat amb tres habitants del 229 i cinc del 231 i tots ho han negat.

Al número 231 hi ha 86 habitatges –és un edifici alt, de set pisos, àtic i sobreàtic–, i al 129, que té sis plantes, 22 més. Però només la meitat dels domicilis dels dos blocs podrien tenir accés al celobert, perquè és al lateral en què es toquen els dos edificis. Això vol dir que el cos del nadó es podria haver llançat des d'alguna de les finestres de 53 pisos. Aquesta és una de les principals hipòtesis que investiguen els Mossos. Però també es pot accedir al celobert des del terrat dels dos blocs, que al seu torn estan enganxats als terrats d'altres edificis de l'illa de casa. Aquest migdia els agents que investiguen el cas han pujat a comprovar el terrat del 231. 

Emilio Pineda, veí del tercer primera d'aquest bloc, ha explicat a l'ARA que no era a l'edifici quan s'ha trobat el nadó, però que ahir a la tarda la criatura no hi era, perquè recorda que va treure el cap per la finestra, va veure el celobert brut i va pensar que avui l'hauria de netejar. És el president de la comunitat de veïns –"en funcions", concreta– i s'encarrega de netejar el pati interior. Hi entra per una porta situada al vestíbul de l'edifici, que els policies van deixar precintada ahir, però assegura que només ell i dos veïns més en tenen la clau.

Tres veïnes més del número 231 han explicat a aquest diari que la majoria de veïns es coneixen des de fa molt, són sobretot gent gran, i que no recorden cap noia embarassada que hi visqui ara, tot i que també coincideixen a explicar que alguns habitatges últimament han canviat d'habitants i ha entrat més gent jove a viure a l'edifici. Els policies, tal com es pot veure a la imatge, també han fotografiat i han pres mostres d'una taca vermellosa que hi havia a les bústies d'aquest bloc.

Fa només tres setmanes els Mossos ja van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'un nadó que havia aparegut en una màquina d'una planta de tractament de residus de Montcada i Reixac. 

Més continguts de