Publicitat
Publicitat

"No és pobresa, és injustícia": el clam de mig miler de manifestants al centre de Barcelona

Els participants, convocats per la plataforma Nou Barris Cabrejada Diu Prou, s'han dirigit a la plaça Sant Jaume amb torxes a la mà

Al voltant de mig miler de persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda pel centre de Barcelona sota el lema "No és pobresa, és injustícia". Convocades per la plataforma Nou Barris Cabrejada Diu Prou, la protesta denunciava la precarietat amb la que viuen els veïns del districte barceloní, que compta amb sis dels deu barris més pobres de la ciutat i desnonaments que es compten per desenes cada setmana.

La manifestació, que ha rebut el suport de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i la PAH, entre d'altres entitats, ha sortit de la plaça Urquinaona i ha avançat per Via Laietana en direcció a la plaça Sant Jaume. Els participants, molts dels quals duien torxes de foc enceses a la mà, cridaven consignes com "Què passa? Què passa? Que no tenim casa!", "No pot ser gent sense casa i cases sense gent", "Això és una dictadura i ho sabeu!" o "Trias, escolta, Nou Barris està en lluita".

En arribar a la plaça Sant Jaume, una portaveu de la plataforma Nou Barris Cabrejada Diu Prou ha llegit un manifest en què es denuncia que al districte "s'ha instal.lat la pobresa de manera estructural" i que l'administració no treballa per posar-hi solució. "Denunciem que els veïns som víctimes d'un sistema polític i econòmic injust", ha cridat la portaveu. Un sistema, ha dit, que fa possible que hi hagi persones a l'atur i impostos baixos per als rics.

"Aquesta crisi que no hem generat porta els veïns a una situació dramàtica", ha afirmat la portaveu, per recordar que aquest divendres hi ha 15 desnonaments programats al districte.

Amb tot, els manifestants han entregat a l'Ajuntament i la Generalitat l'informe de denúncia sobre la precarietat de Nou Barris, i han exigit  a les administracions "reunions urgents" amb les entitats mobilitzades. "Ens seguirem mobilitzant perquè tenim drets i no volem caritat, perquè no és pobresa, és injustícia!", han acabat cridant els veïns. La manifestació, on no hi ha hagut incidents, ha acabat amb tots els participants cantant la "cançó de la llibertat".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de