Normalitat a les aules durant la primera jornada de vaga dels estudiants contra la reforma universitària de Wert

El Govern assegura que les universitats públiques catalanes no s'han vist afectades per la mobilització

 

La primera jornada de mobilització dels estudiants, en contra de la reforma universitària de Wert, que es coneix com el 3+2 (tres anys de carrera per dos de màster), no ha afectat l'activitat acadèmica de les universitats públiques catalanes. La normalitat ha estat la tònica general a totes les facultats tal i com ha informat la Secretaria d'Universitats i Recerca, que ha recollit les dades d'arreu del territori. Només a la Universitat de Barcelona (UB),  la tancada d'un grup d'estudiants ha fet notar el malestar entre el col·lectiu per aquesta darrera mesura que afectarà als alumnes a partir de 2017. La vaga s'allarga també aquest dijous, i els convocants confien que hi haurà més seguiment, així com una participació massiva a les manifestacions previstes a diferents ciutats.

Els estudiants estan cridats a la vaga també aquest dijous. De fet, la convocatòria d'aquest dimecres ha estat del Sindicat d'Estudiants, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), amb més força a les aules catalanes, i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) centrava la protesta únicament en dijous. Les mobilitzacions dels joves han trobat el suport dels diferents sindicats, CCOO, UGT, i del COS, que també ha convocat el professorat i el PAS de la UB. Les associacions de pares i mares així com l'assemblea de professorat reclamant de la UB també s'hi han manifestat a favor.

Poc seguiment també a l'estat espanyol

El ministre d'educació, José Ignacio Wert, també ha minimitzat aquest dimecres la vaga d'estudiants en sortir del segon dia de debat al Congrés. Ha dit que el "seguiment és minoritari" i ha celebrat que s'hagi desconvocat la manifestació de demà

Més continguts de