Societat 30/10/2012

Nova jornada de vaga a metro i Rodalies aquest dimecres, amb serveis mínims del 33%

Coincideix la nova protesta dels treballadors del metro per la retallada de la paga extra de Nadal amb la vaga convocada per la CGT contra les retallades al sector públic

Ara
1 min
Usuaris al metro de Barcelona en l'anterior vaga del 17 de setembre.

BarcelonaAquest dimecres, els treballadors del metro de Barcelona tornaran a fer vaga per protestar contra la retallada de la seva paga de Nadal, dictada per l'Estat. Coincidiran amb una nova convocatòria de vaga de 24 hores de la CGT en contra de les retallades al sector públic, i que afecta els treballadors de Rodalies de Renfe.

Els serveis mínims, en ambdós casos, seran d'un terç del servei (el 33%) durant tota la jornada, segons han informat tant TMB com Renfe. En el cas del metro, TMB adverteix que l'aplicació dels serveis mínims pot ser insuficient per absorbir la demanda d'un dia laborable i vigília de festiu, en què se solen registrar 1,3 milions de viatges al metro, i recomana seguir les indicacions de megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa. Els sindicats d'autobusos, en canvi, van suspendre la convocatòria indefinida de vaga fa unes setmanes i no la secundaran.

Per la seva banda, Renfe ha establert uns serveis mínims també d'un terç del servei als trens de rodalia i regionals, mentre que en llarga distància i alta velocitat seran del 74%.

stats