habitatge
Societat 12/11/2012

El govern espanyol i el PSOE es reuneixen d'urgència aquest dilluns per concretar mesures contra els desnonaments

Representants de l'executiu espanyol i del PSOE debaten la paralització temporal dels desnonaments que afecten les famílies més vulnerables

Auri Garcia Morera
1 min
Manifestació a Barakaldo, divendres a la nit, després del suïcidi d'Amaya Egaña.

BarcelonaEl govern espanyol i el PSOE es reuneixen d'urgència aquest dilluns per concretar mesures contra els desnonaments. Dimecres passat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, van acordar treballar per pactar una reforma de la llei hipotecària i van designar dos equips d'experts que s'havien de començar a reunir aquest dilluns. Però el suïcidi, divendres, a Baracaldo, d'una dona que havia de ser desnonada, va accelerar els contactes, que s'han mantingut durant el cap de setmana.

En la reunió d'avui, les delegacions estaran encapçalades pel subsecretari del ministeri d'Economia, Miguel Temboury, i la secretària d'Economia del PSOE, Inmaculada Rodríguez Piñero. I, tal com va avançar divendres a la nit Rajoy, s'espera que la trobada serveixi per decidir la paralització temporal dels desnonaments que afecten les famílies més vulnerables. "Tot el que sigui paralitzar els desnonaments em sembla una bona iniciativa", va assegurar Rubalcaba dissabte.

Aquest matí, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat una cassolada davant la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona per exigir "la paralització immediata de tots els desnonaments que afectin famílies, sempre que es tracti d'un habitatge habitual i de deutors de bona fe". També s'ha convocat una protesta a la seu del PP al carrer Génova de Madrid, a la qual es desplaçarà la plataforma Stop Desahucios Bizkaia, en protesta per la mort d'Amaya Egaña.

stats