Pastor rebutja la gestió individualitzada del Prat: "La cosa era simpàtica, et quedes amb el deute i externalitzes la gestió"

La ministra de Foment assegura externalitzar el servei significava acabar amb Aena: "Jo això no ho puc compartir. La meva visió és integral, per això vaig aturar el procés i ho seguiré fent"

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha rebutjat aquest dimecres la gestió individualitzada de l'aeroport del Prat que defensava el Govern per tal que la societat catalana pogués participar en la gestió d'aquesta infraestructura. "La cosa era simpàtica: et quedes amb el deute i externalitzes la gestió", ha etzibat Pastor a la diputada d'ERC, Teresa Jordà, que ha reivindicat la voluntat catalana de gestionar el Prat.

Segons Pastor, externalitzar el servei significava acabar amb Aena i "jo això no ho puc compartir", i ha afegit que "la meva visió és integral, per això vaig aturar el procés i ho seguiré fent". Ana Pastor ha fet aquestes afirmacions durant una interpel·lació d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre aquest tema. "Volem gestionar els nostres aeroports i les nostres infraestructures", argumentant que la participació de la societat catalana "és clau per a la vertebració però també per al desenvolupament i el progrés de l'economia de Catalunya", ha dit la diputada Jordà.

La ministra Ana Pastor ha defensat la bona gestió d'Aena a l'aeroport del Prat assegurant que l'any 2013 el principal aeròdrom de Catalunya reduirà el seu deute en més de 250 milions d'euros. És per això que la titular de Foment ha considerat que no reconèixer aquesta dada seria "faltar al respecte" els més de 900 treballadors del Prat.

Pastor ha volgut destacar altres dades com els més de 35 milions de passatgers que han passat enguany per l'aeroport de Barcelona i ha tret pit assegurant que el Prat "no només no s'ha arruïnat", com segons ella aventuraven des d'Esquerra Republicana, sinó que "ha millorat" i ha sentenciat que "tenim un operador que és el número 1".