Pimec xifra en 136 milions d'euros l'impacte negatiu del 'top manta' a Barcelona

La patronal assegura que 65 d'aquests milions tenen impacte directe en el comerç de proximitat

136 milions d'euros. És l'impacte negatiu que tindria el 'top manta' a Barcelona segons un estudi de la patronal Pimec, de petites i mitjanes empreses. D'aquest total, 65 milions perjudicarien de manera directa el comerç de proximitat i la ciutadania i 69 són els que estaria perdent la indústria a causa de la comercialització de falsificacions. L'informe també xifra l'impacte que té la venda ambulant il·legal per a la hisenda local, que deixa d'ingressar la taxa d'ocupació de la via pública, que sí que cobra, per exemple, per a fires d'artesania. Cada manter li costa anualment al consistori uns 1.400 euros, segons aquesta estimació. O, cosa que és el mateix: l’Ajuntament de Barcelona deixa d'ingressar pel cobrament de llicències municipals més d'1,2 milions d’euros al cap de l'any. 

El ‘top manta’ esquiva la Guàrdia Urbana

Segons explica Àlex Goñi, president de Pimec, "el comerç està perdent milions d’euros per la competència deslleial de la venda ambulant il·legal", i, per això, considera que "ja és hora que les administracions afrontin el repte amb responsabilitat i deure públic i prenguin les mesures adequades perquè aquest problema s’acabi".

L'informe xifra, a partir de les diferents dades fetes públiques, en 875 els manters que hi ha, de mitjana, cada anys als carrers de Barcelona. Però apunta que, en èpoques de màxima afluència, poden arribar a ser 2.000.  

Els manters s'han fet forts al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta. Sobretot, després dels dispositius policials muntats, primer, a l'estació de Plaça Catalunya i, després, a la zona del Portal de la Pau. 
 

Més continguts de