Publicitat
Publicitat

món

Descobreixen 17 piràmides noves a Egipte

L'estudi, basat en imatges preses des d'un satèl·lit de la NASA, també revela l'existència de més de 1.000 tombes i 3.000 assentaments antics

Un nou estudi basat en imatges preses des de satèl·lits espacials revela l'existència de 17 piràmides perdudes a Egipte. Les imatges infraroges també posen al descobert més de 1.000 tombes i 3.000 assentaments antics soterrats.

Segons informa la BBC, unes primeres excavacions ja confirmarien algunes d'aquestes troballes, incloent-hi dues de les suposades piràmides.

La investigació l'ha desenvolupat un laboratori nord-americà finançat per la NASA. L'equip ha analitzat les imatges dels satèl·lits en òrbita que es troben a 700 quilòmetres de la Terra. Els dispositius estan equipats amb potents càmeres fotogràfiques capaces d'identificar objectes de menys d'un metre de diàmetre situats a la superfície de la Terra. Les imatges infraroges preses des dels satèl·lits haurien revelat l'existència de les piràmides soterrades.

Els antics egipcis utilitzaven maons de fang per construir les seves cases i estructures, un material fàcil d'identificar, malgrat que estigui soterrat, a causa de la seva densitat, que és superior a la de la superfície del sòl que l'envolta.

Les autoritats egípcies es plantegen utilitzar aquesta tecnologia per ajudar a protegir les antiguitats del país en el futur.

Sarah Parcak, responsable de la investigació, espera que la nova tecnologia contribueixi a involucrar els joves en la ciència i que sigui útil per als arqueòlegs de tot el món.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de