Universitats
Societat 01/07/2011

Rècord d'aprovats a la selectivitat d'aquest any, amb un 94,54%

La nota mitjana també és la més alta dels últims cinc anys, amb un 6,3. Només el 65% dels alumnes d'FP que van fer la prova han aprovat alguna de les assignatures a què es presentaven

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl 94,54% dels alumnes de batxillerat que es van examinar aquest any a la selectivitat l'han aprovada, una proporció que no només supera el 94,41% de l'any passat sinó que suposa un rècord d'aprovats, com a mínim des que l'any 2000 es va completar el canvi de sistema i ja no hi havia cap estudiant de COU, segons la coordinadora de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, Pilar Gómez.

La nota mitjana dels 23.623 nois que han aprovat (dels 24.988 que es van presentar) ha estat d'un 6,3, la més alta dels últims cinc anys. La nota mitjana d'expedient acadèmic dels alumnes de batxillerat era també més alta aquest any, amb un 7,13, de forma que la nota d'accés a la universitat (que sorgeix de comptar en un 60% aquest expedient de Batxillerat i en un 40% les PAU) ha pujat fins al 6,8, una dècima més que l'any passat.

Les notes mitjanes a les assignatures de català i de castellà escurcen distàncies, a causa de la davallada de 3 dècimes de la nota de castellà, i enguany estan en un 6,2 per a català i un 6,34 per al castellà. Aquesta nota de català és la més alta des de 2006, quan va ser un 6,3. Les assignatures de filosofia i de història són les més altes dels últims cinc anys, amb un 5,92 de mitjana a filosofia i un 6,52 a història.

Resultats baixos dels alumnes de FP

La novetat d'enguany era que per primera vegada els estudiants de cicles formatius de grau superior optaven a examinar-se d'alguna assignatura de selectivitat per pujar la seva nota mitjana de la Formació Professional (FP). Dels 3.515 estudiants d'FP que es van presentar, un 65% ha aprovat alguna de les matèries a les que s'ha presentat. Dins aquest grup, només el 49,57% dels 2.823 alumnes de FP que van optar per assignatures de la fase específica (en lloc de les comunes com llengües i històries) les han aprovades.

De fet, les notes mitjanes dels estudiants de FP a totes les assignatures ha estat més baixa que la de batxillerat, a excepció només de Cultura Audiovisual, on els alumnes de cicles formatius han obtingut una nota mitjana de 8 davant el 6,99 del batxillerat. De la vintena d'assignatures a les que aquests estudiants de FP es presentaven, a només sis han obtingut una nota mitjana del 5 o més: Anàlisi musical, Cultura Audiovisual, Dibuix Artístic, Disseny, Economia de l'empresa i Geografia.

stats