Publicitat
Publicitat

"Resistència, aquí i a València": més d'un miler de manifestants a Barcelona contra les càrregues policials

Una protesta ha donat suport als joves de l'IES Lluís Vives i el seu entorn. Hi ha hagut tensió entre manifestants i els antiavalots dels Mossos a la porta de la Prefectura Superior de la Policia espanyola

Més d'un miler de joves s'han manifestat aquest dimarts al vespre pel centre de Barcelona en suport dels valencians que han protestat aquests dies a València, primer contra les retallades en l'ensenyament i després contra les càrregues policials que s'han produït. La marxa ha estat tranquil·la i només hi ha hagut tensió al final, davant de la Prefectura Superior de la Policia espanyola. Alguns dels manifestants han intentat acostar-se a la porta i els agents antiavalots dels Mossos que controlen la zona els han empès cap enrere. Hi ha hagut crits i empentes.

"Tots som València", "Resistència aquí i a València", "Advertiment: la cultura educa", "Afavoreix el pensament crític", "Jo també sóc l'enemic" i "Vergonya policial" eren algunes de les consignes que se sentien en aquesta protesta barcelonina i que es llegien en les petites pancartes improvisades que portaven els manifestants.

La marxa ha arrencat de la plaça Catalunya i ha baixat per la Rambla. Inicialment, la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit del carrer Pelai i, després, a la Rambla. Quan han arribat al carrer Ferran, els manifestants han tombat cap a la plaça Sant Jaume. Després d'estar-se un quart d'hora davant de la Generalitat, han enfilat per la Via Laietana per adreçar-se cap a la Prefectura Superior de Policia, màxim òrgan de la policia espanyola a Catalunya.

Durant tot el recorregut, els manifestants han brandat llibres de text, per recordar que els inicis de les protestes valencianes eren contra les retallades en l'ensenyament.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de