@ara_castells

Sabadell enlluerna amb una diada de gamma extra

Torna l’activitat al nord de la zona tradicional dels castells

Amb la tornada a l’activitat d’un gran nombre de colles després de l’aturada estival i de la diada castellera de Sant Fèlix, la temporada tanca una carpeta, la de l’estiu casteller, i n’obre una de nova, la del segon tram del curs 2017. El mes d’agost ha finalitzat i, mentre una part de la societat catalana va posar-se en marxa divendres amb l’arribada de l’1 de setembre, l’altra meitat ho farà avui després de gaudir d’un últim cap de setmana lliure. Les agrupacions castelleres viuen una situació molt similar, i un cop superada l’exhibició de Sant Fèlix, la major part de locals d’assaig s’han omplert amb aquella barreja de sensacions de qui encara es treu la mandra de les orelles i de qui arriba excitat amb ganes d’imitar les grans formacions del moment.

La tornada a l’escola ha transformat clarament el cap de setmana casteller, que ha tornat a veure com l’activitat augmentava a poc a poc i subratllava en fluorescent cada cop més localitats de la Catalunya Vella. Sabadell, Granollers o Sant Quirze del Vallès han rivalitzat amb Tarragona o Torredembarra i, si bé encara hi ha qui no ha tret la faixa de l’armari, aviat els caps de setmana mostraran el cartell de Complet amb més de 15 actuacions per jornada.

Aquest diumenge el plat més fort s’ha viscut al Vallès, però els èxits s’han repartit per la geografia catalana amb més o menys encert. Els Castellers de Sabadell han demostrat que no només les cinc primeres colles del panorama han avançat els seus terminis i que l’estat de gràcia segueix sent generalitzat. Els saballuts van celebrar a la plaça de Sant Roc la seva diada de festa major i ho van fer per primer cop dibuixant aletes de nou pisos en família i per partida doble. Van descarregar el seu primer tres de nou amb folre de festa major i van completar la fita sumant-hi el segon quatre de nou folrat del seu historial. Encara van tenir forces per afegir-hi el dos de vuit i arrodonir així la seva millor exhibició amb tres castells folrats.

Minyons repeteix el 2d9fm

Si uns obrien una carpeta, els altres la tancaven: els Minyons de Terrassa van aprofitar l’embranzida de Sant Fèlix per tornar a emmanillar Sabadell i per demostrar que, malgrat les baixes causades per la caiguda del tres de deu emmanillat a Vilafranca, encara tenen prou potencial per refer-se, quatre dies després, descarregant el dos de nou amb folre i manilles un altre cop. Els egarencs van completar els tres castells de nou pisos i van fer-ho acompanyats d’uns Capgrossos de Mataró i uns Castellers de Barcelona que van exhibir-se a mig gas.

La rèplica a la zona tradicional arribava a Torredembarra, en el marc de la diada de Santa Rosalia. Si bé ni els Xiquets de Tarragona ni els Castellers de la Vila de Gràcia van poder garantir el nivell de nou pisos -els tarragonins van desmuntar la seva primera prova de tres folrat de l’any-, els Nois de la Torre, la colla local, es van encarregar d’acaparar tot el protagonisme. Els de la camisa blau cel van completar la segona millor actuació dels seus 42 anys d’història descarregant el cinc de set per primer cop des del 2013 i el tres de set aixecat per sota després de 35 anys sense aconseguir-lo.

La diada va veure els castells de la gamma alta de vuit dels Xiquets de Tarragona i els de vuit pisos de la colla gracienca, i un cop més es va certificar que no calen construccions de nou pisos per fer emocionar els aficionats.

A Agramunt, els Castellers de Lleida van completar per segon cop enguany el quatre de vuit i es van apuntar la millor actuació del curs, mentre que a Tortosa la colla local igualava el seu millor registre a les Festes de la Cinta.

Més continguts de