Publicitat
Publicitat

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat titlla de "degradant" l'estil de vida que proposa Eurovegas

Agustí Cortés fa aquesta reflexió sobre el projecte de Sheldon Adelson: "Convé no enlluernar-se per resplendors que acaben sent miratges buits"

El projecte del macrocomplex hoteler i d'oci que planifica Sheldon Adelson –Catalunya i Madrid aspiren a acollir-lo– ha generat un degoteiog de posicionaments crítics. L'última reflexió ha estat del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés Soriano, que ha emès un comunicat en el qual mostra la seva oposició a Eurovegas. En un comunicat, el bisbe afirma que "el conjunt d'elements que envolten aquest tipus de negoci determinen un món, un estil de vida, que podem qualificar de degradant per a la persona humana". "Els diners fàcils, la manca d'escrúpols, els abusos de tot tipus, el consum i la disbauxa sense fre acaben oferint un terreny abonat per a tota mena d'agressions a la dignitat de les persones i, fins i tot, de malalties, amb greus repercussions socials, com ara, ludopaties, drogoaddicions, dependències i depressions", escriu Agustí Cortés.

El bisbe també alerta en el comunicat del conjunt de perjudicis que ocasionaria Eurovegas a l'ecologia del deleta del Llobregat. "Es produiria un greu impacte en l'equilibri ecològic i natural de la zona", reflexiona Cortés, que posa en dubtes els beneficis econòmics que aportaria el projecte d'Adelson, així com la conveniència d'acollir una inversió d'aquestes característiques. El titular del bisbat de Sant Feliu de Llobregat conclou el seu posicionament amb aquest frase: "Convé no deixar-nos enlluernar per resplendors que acaben sent miratges buits".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de