El Don Joan estafador: "Ara lligo més que mai, abans-d'ahir vaig quedar amb una de Badoo"

Albert Cavallé, que acumula desenes de denúncies, torna a ser en llibertat

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha tornat a deixar en llibertat aquest migdia l’home denunciat per estafar desenes de dones després de seduir-les. Es tracta d’Albert Cavallé, un Don Joan que no ha deixat de fer servir internet per trobar més noies. “Gràcies a vosaltres ara lligo més que mai”, va deixar anar als periodistes en sortir dels jutjats, i va assegurar que les noies ara fins i tot li demanen fotografiar-se amb ell quan el reconeixen pel carrer. “Abans-d’ahir vaig quedar amb una de Badoo”, va rematar en referència a un portal de cites.

Les tècniques de seducció d’un Don Joan denunciat per estafa

Cavallé, de 36 anys, tenia una ordre de detenció del jutjat número 13 des de finals de març perquè no l’havia localitzat al domicili que ell havia facilitat per lliurar-li una citació. El van arrestar diumenge dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana a la zona del carrer Rocafort amb Rosselló, avisats per la trucada d’un ciutadà. Després de donar una altra adreça i més dades de contacte al jutge, Cavallé ha quedat en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat cada setmana. En sortir, ha assegurat que no entén per què no l'havien localitzat si on viu ara ja havia rebut altres citacions dels jutjats.

El jutjat número 13 és un dels diversos tribunals que l’investiguen. Segons fonts properes a les víctimes Cavallé acumula, en total, una quarantena de denúncies –disset les duu el mateix advocat–, no només de noies seduïdes, també per estafes en la venda d’objectes via aplicacions com Wallapop i per allotjar-se en hotels amb documentació que no és seva i marxar-ne sense pagar.

Cavallé manté que és innocent i culpa una de les primeres noies que el van denunciar d’haver incitat les altres a fer-ho. “Tinc el carnet de 'golfo' des de fa molts anys –ha reconegut avui–, me les follo i després les bloquejo [al mòbil]”. Segons ell, si algú li ha donat diners ho ha fet per voluntat pròpia. A més, assegura que no hi ha proves en contra seva i que els missatges de mòbil que li atribueixen algunes de les víctimes s’han enviat des de telèfons que no són a nom seu. No pensa deixar de lligar per internet perquè fer-ho, argumenta, seria reconèixer que ha fet alguna cosa malament. La setmana passada mateix mantenia a Badoo un perfil amb la seva fotografia i en el nom de Rob. Assegura que no fa servir el seu nom real als portals de cites "perquè ningú ho fa".

Deixen lliure l'home que sedueix dones per estafar-les

Una de les primeres víctimes que el va denunciar, tal com va avançar aquest diari fa més d’un any, manté que li havia estafat 60.000 euros i que se li va vendre el televisor, un ordinador portàtil i un telèfon mòbil. Segons les denúncies, aquest és el seu 'modus operandi' principal amb les noies: seduir-les per demanar-los diners amb alguna excusa i no tornar-los. La denúncia que investiga el jutjat número 13, segons fonts properes a la víctima, és per haver estafat 1.000 euros a una altra noia i per haver comprat dos telèfons mòbils a terminis en nom seu.

No és la primera vegada en poques setmanes que arresten Cavallé. El 26 de març ja l’havien detingut al carrer Londres perquè tenia diverses ordres de cerca i captura, però també va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Fins ara, segons fonts properes al cas, com a mínim cinc tribunals  –un de Barcelona, dos de Gavà, un de Mataró i un de Vigo– ja l’han condemnat per estafa o per simulació de delicte. Tot i així, Cavallé assegura que està molt tranquil i diu que les condemnes o són antigues o les ha recorregut. A més, afegeix que quatre de les denúncies ja s'han arxivat.

Més continguts de