Tres apunyalaments en dues baralles violentes aquesta matinada a Barcelona

El ferit més greu és un home marroquí amb un tall al coll, i els altres dos són joves sud-americans agredits al metro d'Entença

 

Dues baralles violentes han tingut lloc aquesta matinada a Barcelona. La primera s'ha produït al carrer Bailén, on cinc persones han atacat un home i li han acabat clavant un ganivet al coll. La ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra ha fet possible detenir quatre dels agressors. L'home està ingressat a l'Hospital Clínic i es troba estable tot i la gravetat de l'agressió. La segona ha estat a l'interior de l'estació de metro d'Entença. Allà han estat apunyalats dos joves sud-americans que han participat en un tumult entre dos grups que sortien d'una discoteca propera, segons fons veïnals. Les ferides són greus però sembla que no es tem per la vida de cap d'ells.

La primera baralla s'ha produït al carrer Bailén. Cinc persones estaven atacant un home. Finalment li han clavat un ganivet al coll i han marxat corrents. La víctima ha aconseguit caminar uns 50 metres, tot i la gravetat de la ferida, i s'ha acabat desplomant a la porta d'entrada d'un hostal situat al número 5 d'aquest carrer. Una clienta d'aquest local, que acull turistes estrangers joves, ho ha vist a través de la porta de vidre i ha donat la veu d'alarma, segons ha relatat un treballador de l'hostal. La ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra ha permès detenir quatre dels cinc agressors. La tasca dels treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i el seu trasllat a l'Hospital Clínic instants després, han permès estabilitzar-lo.

La profunditat del tall ha fet que fossin visibles aquest matí taques de sang al llarg de tota la vorera d'aquesta illa de cases del carrer Bailén, fins i tot després que passessin els equips municipals de neteja. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets però encara es desconeixen els motius que han originat l'agressió. La víctima és un home d'origen marroquí i sembla que els policies que han interrogat als testimonis treballen amb la hipòtesi que es tractaria d'una venjança relacionada amb un tema de drogues.

Baralla al metro d'Entença

Gairebé a la mateixa hora que l'apunyalament del carrer Bailén, i també al mateix barri, l'Eixample, ha tingut lloc una altra baralla. Dos grups de sud-americans s'han enfrontat violentament a l'interior de l'estació del tren suburbà.

D'entrada el tumult ha estat un intercanvi de cops i pedrades. Durant aquesta baralla dos joves d'un dels dos grups s'han vist encerclats. Llavors han estat apunyalats. En principi no es tem tampoc per la vida de cap de les dues víctimes. 
L'Olivia, que té un quiosc situat just al costat de l'entrada del metro, ha denunciat que les baralles són molt freqüents entre joves sud-americans que surten d'una discoteca llatina situada al carrer Provença. "Es reuneixen al parc –que fa cantonada entre Rosselló i Rocafort– i d'entrada només criden però sempre acaben barallant-se", lamenta.

Normalment els enfrontaments no són "tan violents com el d'avui". L'Olívia assegura que alguns veïns han sortit del metro amoïnats per les destrosses que han quedat a l'estació. Aquest matí, treballadors de TMB s'han endut vidres trencats i tacats de sang per la baralla.