Successos
Societat 01/11/2012

Tres noies mortes i dues més en estat crític per una allau humana en una festa de Halloween a Madrid

L'hospital Doce de Octubre desmenteix la mort d'una de les dues nois ferides. Les víctimes tenien entre 18 i 25 anys. Una bengala podria haver estat l'origen de l'allau. La festa es feia al recinte de Madrid Arena

Efe
2 min
La festa de Halloween al recinte Madrid Arena / @comotedigounaco

MadridTres noies han mort i dues més es troben en estat crític després de patir parades cardiorespiratòries durant una festa de Halloween celebrada al recinte de Madrid Arena, a la Casa de Camp, segons han informat fonts d'emergències de la capital espanyola. Les tres víctimes, dues de 18 anys i una de 25, haurien patit un traumatisme toràcic per aixafament, com a conseqüència d'una allau humana originada arran de l'encesa d'una bengala a l'interior del recinte. Una de les noies ingressada en estat crític té 20 anys. La cinquena víctima, que encara no ha sigut identificada, està en estat "molt crític" a la unitat de cures intensives de l'Hospital Doce de Octubre de Madrid. La policia espanyola confirma la mort d'una de les dues noies ferides, però l'hospital Doce de Octubre ho desmenteix, tot segons la cadena Ser.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís, al voltant de les 4.05 d'aquesta matinada de dijous, per atendre diverses joves que es trobaven en parada cardiorespiratòria d'origen traumàtic per aixafament, possiblement en caure i ser atropellades per una allau humana. A la festa hi havia un gran nombre de persones concentrades.

Segons han afegit les fonts, dues de les noies han mort a la infermeria del recinte, després de més de 30 minuts d'intent de reanimació, i la tercera ha mort en arribar a l'Hospital Clínic de Madrid, on ha sigut traslladada. Les altres dues es troben en estat crític a l'Hospital 12 de Octubre i a la Fundació Jiménez Díaz.

Malgrat que la primera hipòtesi apunta al llançament d'una bengala, la policia espanyola continua investigant les causes de la tragèdia durant aquesta festa privada a Madrid, que s'ha acabat al voltant de les 6.30 hores, quan la majoria dels assistents han abandonat el lloc.

Al Madrid Arena, amb un aforament d'unes 10.000 persones, l'empresa 'Diviertt' celebrava la nit de Halloween, que oferia, per 25 euros, la festa 'Thriller Music Park' en una "atmosfera tètrica i divertida aconseguida gràcies als efectes visuals i sonors" amb alguns coneguts punxadiscos, segons la pàgina web de Madrid Espais i Congressos.

L'organització suggeria disfresses inspirades en el vídeo 'Thriller', de Michael Jackson, i anunciava com a estrella de la festa Steve Auki, a qui descriu com "inclassificable artista" de la música electrònica, i Julien Leik, Autoerotique, Army of the Universe i Ed is Dead.

stats